Cumartesi, Temmuz 27

AKP’nin yaptırdığı ‘Ankara’ anketinde büyük fark: ‘Kapanması mümkün görünmüyor…’

Anket firmaları da yerel seçimler öncesinde araştırmalarını hızlandırdı. İstanbul’da kamuoyunun gözü seçim sonuçlarına çevriliyken Ankara’da yarış sürüyor.

Nihayet Gazete vitrini yazarı Nuray Babacan, “AK Parti Ankara’da anket yaptı” AKP’nin kayda değer başarılarını ve lobilerini paylaştı.

FARK 15 PUAN

Babacan’a göre, AKP’nin yaptığı anketlerde Mansur Yavaş ile Turgut Altınok arasındaki oy farkının 15 puan civarında olduğu ortaya çıktı.

Neden Mansur Yavaş’ın seçildiği sorusuna verilen yanıtlar arasında “sosyal yardım” ve “dürüst, güvenilir” ifadeleri yer aldı.

Babacan’ın yazısından öne çıkanlar şöyle:

-CHP adayı Mansur Yavaş ile AK Parti adayı Turgut Altınok arasındaki farkın değişmediği ve kapanmasının mümkün görünmediği belirtiliyor.

– İlçelerde Etimesgut ve Polatlı’nın kojenerasyona geçebileceğini savunanlar var. AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Mamak’ta sorun olduğu iddia ediliyor.

– AK Parti’nin Ankara için yaptığı anketlerde Mansur Yavaş ile Turgut Altınok arasındaki oy farkının 15 puana yakın olduğu belirtiliyor.

– Aynı ankette neden Mansur Yavaş’ın tercih edildiği sorusunun da sorulduğu, Yavaş’ın en çok ilgi gören eyleminin ise yüzde 28 ile “sosyal yardım” olduğu biliniyor. İkinci tercih nedeni ise %8 ile “dürüst ve güvenilir” oldu. Belediye hizmetleri bu ikisinin çok gerisinde kalıyor.

İSTANBUL’DA SON DURUM NE?

İstanbul’daki son duruma da değinen Babacan, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP adayı Murat Kurum arasındaki oyların başa baş olduğuna dikkat çekti.

Babacan, İstanbul yarışının sonucunu DEM Partisi ve Refah Partisi’nin alacağı oyların belirleyeceğini belirtti. “AK Parti’de yapılan dikkatli hesaplamalara göre DEM yüzde 4’ten fazla, YRP ise yüzde 3’ten az oy alırsa Murat Kurum’un, tersi olursa Ekrem’in kazanma şansı olacak. İmamoğlu’nun kazanma şansı olacak.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking