Cumartesi, Temmuz 27

Adnan Oktar ve örgüt yöneticilerine hapis cezası

Adnan Oktar’ın silahlı suç örgütü ve aralarında Oktar’ın da bulunduğu 16 sanık hakkında “6136 sayılı Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” iddiasıyla açılan dava sonuçlandı.

Aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 14 sanık, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmayı tutuklu kaldıkları cezaevinden sesli ve görüntülü bilişim sistemiyle izlerken, sanık Mehmet Murat Atmaca ve avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada sanıkların savunmasını dinleyen hakim heyeti, kararını açıkladı.

Komisyon, sanık Ali Suat Kütahnecioğlu’nu, “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçunu işlediği ve bu suçu başka amaçlarla kullandığının kanıtlanması nedeniyle 1 yıl 6 ay hapis ve 1500 lira adli para cezasına çarptırdı. İnsanların organizasyona katılımını etkilemek.

Mahkeme, örgütün elebaşları olan sanıklar Adnan Oktar, Alev Babuna, Ayşegül Hüma Babuna, Aylin Atmaca, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, Mehmet Noyan Orcan, İbrahim Tuncer, Merve Büyükbayrak, Sinem Hacer Tezyapar, Tarkan’ın tutuklanmasına karar verdi. Yavaş, Ulviye Didem Ürer ve Yeliz Sucu. Bu kapsamda işlenen tüm suçlardan dolayı cezalandırıldıkları için Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesinin uygulanması kapsamında aynı suçtan 1 yıl 6 ay hapis ve 1500’er lira adli para cezasına çarptırdı. organizasyonel faaliyetlerin kapsamı.

Mahkeme, sanık Mehmet Murat Atmaca’yı “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve 2 bin 400 lira adli para cezasına çarptırırken, aralarında Oktar’ın da bulunduğu 13 örgüt yöneticisinin de aynı hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. bu suç.

Komisyon, sanık Rasin Kotil’in “668 sayılı kanuna muhalefet” suçunun unsurlarının bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. 6136”.

Mahkeme ayrıca, bir kısmı suçlarda, bir kısmı da örgütsel faaliyetlerde kullanılan tabanca, tüfek, fişek, şarjör ve kasa gibi malzemelere de el konulmasına karar verdi.

Oybirliğiyle alınan kararda sanıkların cezalarında indirime gidilmediği gibi ertelemenin de yapılmayacağı belirlendi.


Ne oldu?

Silahlı suç örgütü Adnan Oktar’ın 215 sanıklı davası, temyiz başvurusunun bozma kararı vermesinin ardından yeniden görüldü. Yargı Komisyonu, ana davaya ilişkin kararını 16 Kasım 2022’de açıkladı. Aynı dava kapsamında, örgüte yönelik operasyonda silah bulunmasına ilişkin mahkeme, bu suça ilişkin yargılamanın farklı esasta yapılmasına karar verdi. .

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (Temyiz), yerel mahkemenin kararını incelemesinde, sanıklar hakkında verilen kararı meşru bularak Nisan 2023’te onaylamış ve dava dosyası Yargıtay’a gönderilmişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 2024 yılı Ocak ayında Adnan Oktar’ın 215 sanıklı, 14’ü 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan organize suç örgütü davasına ilişkin hükümlerin onaylanması yönünde görüş bildirdi.

Yargıtay’ın davaya ilişkin incelemesi devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking