Cumartesi, Temmuz 27

Ağabeyinin katilini öldürmüştü… İstenen ceza belli oldu!

bursa26 Nisan 2023’te Altın Motor Kendisine 50 bin lira borcu olan (41) Uğur Ermiş Sokakta (41) ile karşılaştığımda tartışma çıktı. Engin Altın, iddiaya göre belindeki silahı almaya çalışan Uğur Ermiş’i bıçakladı.

Uğur Ermiş kanlar içinde kalırken yanında kardeşi de vardı Oğuz Ermiş (41), yere düşen silahı alarak Engin Altın’ı bacağından vurdu.

Uğur Ermiş hayatını kaybetti, tedavisinin ardından taburcu edilen Engin Altın gözaltına alındı. Engin Altın tutuklanırken, Oğuz Ermiş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILDIKTAN 2 AY SONRA ÖLDÜRÜLDÜ

Olayda kesici alet ve kurşun yaraları nedeniyle cezaevinde tek başına hayatta kalamayacağı açıklanan Engin Altın da şunları söyledi: Adli Tıp Enstitüsü 3. İhtisas YüksekokuluRapor doğrultusunda 22 Haziran 2023’te şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı.

Engin Altın, tahliyesinden 2 ay sonra 30 Ağustos’ta. Lotus İhsaniye İlçesi İhsaniye Mahallesi Tuna Sokak’ta arkadaşının açtığı emlak ofisini ziyaret ederken Oğuz Ermiş tarafından sokakta 12 kurşunla öldürüldü.

“ARAMIZDA TARTIŞMA VARDI VE BEN GİTTİM”

Polis, saldırının ardından aracıyla kaçan Oğuz Ermiş’i yakalayıp tutukladı. Ermiş, polisteki ilk ifadesinde şunları söyledi: “Kaza günü kardeşimi öldüren Engin Altın ile karşılaştık, aramızda tartışma çıktı. Ben de onu silahımla vurdum.” Dedi.

Engin Altın’a yönelik silahlı saldırı ise iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Fotoğraflarda; Oğuz Ermiş’in Engin Altın’ın emlak ofisine koştuğu, ardından kemerinden çıkardığı tabancayla Altın’a defalarca ateş ettiği, Altın’ın kanlar içinde yere düştüğü, Ermiş’in tekrar kaçtığı zamanlar oldu.

“Silah seslerini duyunca endişelendim”

Engin Altın’ın annesi Nazire Altın Polise verdiği ifadede, saldırının gerçekleştiği yer ile evleri arasındaki mesafenin çok kısa olduğunu ve silah seslerini duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden çıkan oğlum, işyeri açan arkadaşına ‘tebrik’ ziyareti yapmak için evden ayrıldı. Kısa süre sonra dışarıdan silah sesleri duyuldu. Ben tedirgin oldum, o da hemen eşimi aradı. eşim olay yerine geldi, oğlumun cenazesiyle birlikteydi, “Çocuğumu kasten öldüren Oğuz Ermiş’e davacıyım.”

SAVCILIKTA SUSMA HAKKINI KULLANDI

Cinayetin ardından tutuklanan Oğuz Ermiş hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılıkta susma hakkını kullanan Oğuz Ermiş hakkında ‘kasten cinayet’ Ağır Ceza Mahkemesi’nde suçtan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ermiş’in davası önümüzdeki günlerde başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking