Cumartesi, Temmuz 27

ABD Senatosu, “Türkiye’ye F-16 satışının bloke edilmesini” öngören tasarıyı reddetti

Senato Genel Kurulu’nda, ABD’nin Kentucky eyaletinden Senatör Paul’un 5 Şubat’ta sunduğu tasarının kabul veya reddedilmesi yönünde oylama yapıldı.

F-16’ların Türkiye’ye satışının engellenmesine yönelik yasa tasarısı 13 “evet” oyuna karşılık 79 “hayır” oyu ile reddedildi.

Bu nedenle Paul’ün tek başına önerdiği, ABD F-16’larının Türkiye’ye satışının engellenmesi yönündeki girişim Senato’da açık farkla reddedildi.


Türkiye’ye F-16 satışı

26 Ocak’ta ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye 40 adet F-16 savaş uçağı satışı ve mevcut F-16’ların modernizasyonu konusunda Kongre’ye resmi bildirimde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’nın Kongre’ye gönderdiği resmi tebliğin ardından başlayan 15 günlük inceleme ve itiraz sürecinde, yalnızca Kentucky Senatörü Rand Paul’un Senato’ya sunduğu itiraz ve yasa tasarısı gündeme geldi. Söz konusu tasarı Senato Dış İlişkiler Komisyonu’na havale edilmiş, burada 15 gün içinde tasarıya herhangi bir itiraz gelmemişti.

ABD yönetimi geçtiğimiz günlerde F-16’ların Türkiye’ye satışına ilişkin kabul ve teklif mektuplarını Ankara’ya göndermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking