Salı, Aralık 10

Yangından Etkilenen Canlılar İçin Hayat Kurtaran 7 Önemli Adım! – En son hayat haberleri

İzmir Karşıyaka’da Yangınlar bölgede birçok canlının hayatını tehdit ediyor. Yangınlar doğal yaşamın yanı sıra evcil ve çiftlik hayvanları gibi canlıları da derinden etkilemektedir. Yangın sırasında ve sonrasında yaralanan veya dumana maruz kalan hayvanlara nasıl tepki verileceğini bilmek, hayatlarını kurtarmak için çok önemlidir. işte Yangından etkilenen canlılara yardım ederken uyulması gereken adımlar…

1. YAŞAYAN KİŞİYI YANGIN ALANINDAN ÇIKARIN

En öncelikli adım, ilk kurtarılan canlıları yangın ve duman alanından derhal uzaklaştırmaktır. Hayvanları yangın alanından uzaklaştırırken sakin ve kararlı davranmak önemlidir. Paniğe kapılan bir hayvan daha fazla zarar görebilir. Yaratığı sabit bir konumda tutarak yaralanmaların olası kötüleşmesini önleyin.

2. DUMAN VE ISIDAN ETKİLENMEDİĞİNDEN EMİN OLUN

Yangın sırasında hayvanlar yoğun dumanı soluyabilir. Bu, solunum yollarında ciddi hasara neden olabilir. Eğer evcil hayvanınız sigara dumanına maruz kalırsa onu hemen temiz hava alabileceği bir yere taşıyın. Solunum yollarınızı rahatlatmak için ağzınızı ve burnunuzu açık tutun. Solunum güçlüğü çeken hayvanlar için en kısa sürede veteriner yardımına başvurulmalıdır.

3. VÜCUT SICAKLIĞINIZI DÜŞÜRMEYİN

Hayvanların soğuk bir ortama yerleştirilmesi veya yangın sonrasında soğuk suyla yıkanması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Yangından çıkan hayvanların vücut sıcaklığı hızla düşerek hipotermiye neden olabilir. Bu nedenle hayvanları sıcak tutmaya dikkat edin. Isı kaybını önlemek için üzerlerini bir battaniyeyle örtebilir veya sıcak bir ortamda tutabilirsiniz.

4. YANAN ALANLARI SICAK SU İLE TEMİZLEYİN

Evcil hayvanınızın vücudunda yanıklar varsa bu bölgeleri ılık suyla nazikçe yıkayın. Soğuk su yanıkların daha da kötüleşmesine neden olabilir, bu nedenle ılık su kullanılması tavsiye edilir. Yanıklara krem ​​sürülmemeli ve yara nefes almayı engelleyecek şekilde kapatılmamalıdır. Bunun yerine yanık bölgesinin üzeri steril bir bezle örtülerek korunmalıdır.

5. YARALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE TEMİZLENMESİ

Hayvanın açık veya kanayan yaraları varsa bu yaraların temizlenip korunması gerekir. Yaraları temizlerken steril su kullanın ve enfeksiyon riskini azaltmak için mümkünse antiseptik bir solüsyon uygulayın. Yaraları temizledikten sonra steril bir bandajla örtün ve en kısa sürede veteriner yardımına başvurun.

6. ŞOK BELİRTİLERİNE DİKKAT EDİN

Yangından kurtarılan hayvanlar şoka girebilir. Şok belirtileri arasında aşırı sakinlik, gözlerin donukluğu, diş etlerinin soluk rengi ve hızlı nefes alma yer alır. Evcil hayvanınızda şok belirtileri fark ederseniz onu hemen sıcak ve sessiz bir ortama taşıyın. Mümkünse hayvanın kafasını vücudun geri kalanından daha alçak bir konuma yerleştirerek dolaşımı teşvik edin. Şoktaki bir hayvanın acil veteriner bakımına ihtiyacı vardır.

7. HİDRASYON VE BESLENME SAĞLAYIN

Yangından etkilenen hayvanların susuz kalmış olabileceğini unutmayın. Onu su içmeye teşvik edin ama bunu yavaş yavaş yapmasına izin verin. Dehidrasyonu önlemek için az miktarda su verin. Beslenme ihtiyaçları için öncelikle hayvanın sakinleşmesini bekleyin ve ardından normal beslenmesine uygun hafif yiyecekler verin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
gaziantep escort