Cuma, Temmuz 26

Polonya: Hanuka mumlarını yangın tüpüyle söndüren milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

Varşova Bölge Savcısı Mariusz Dubowski, aşırı sağcı milletvekilinin “mala zarar vermek ve dini ibadet nesne ve sembollerine hakaret etmek” gibi suçlamalarla karşı karşıya kalacağını duyurdu.

REKLAM

Polonya parlamentosu, Hanuka mumlarını yangın söndürücüyle söndüren aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun’un dokunulmazlığını kaldırdı.

Aşırı sağcı Konfederasyon Partisi Milletvekili Grzegorz Braun, geçen Aralık ayında Polonya parlamentosunun alt meclisi Sejm’de Hanuka menorasının (8 günlük Yahudi bayramı Hanuka sırasında yanan bir şamdan) mumlarını bir yangın söndürücüyle söndürdü. yıl.

Geçmişte Yahudi karşıtı açıklamalarda bulunan Braun, parlamentonun dokunulmazlığını kaldırmasının ardından kendisi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında yargılanabilir.

Hükümet koalisyonuna üye partilerin yanı sıra ana muhalefetteki Hukuk ve Adalet Partisi üyeleri de dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullandı.

Polonya’da son seçimlerde iktidara gelen yeni koalisyon hükümetini oluşturan en büyük siyasi grup olan “Sivil Koalisyon”un milletvekili Agnieszka Pomaska, oylamanın ardından Reuters’e şunları söyledi: “Onu koruma hakkını kullanarak korumanın hiçbir mantığı yok. dokunulmazlık… Ne yaptığını, ne yaptığını biliyoruz.” kabul edilemez.” dedi.

Varşova Bölge Savcısı Mariusz Dubowski, Parlamentonun hukuk komitesine yaptığı açıklamada, aşırı sağcı milletvekilinin “mala zarar vermek ve dini ibadet nesne ve sembollerine hakaret etmek” gibi suçlamalarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Aşırı sağcı milletvekili eleştirilere yol açan eylemini nasıl gerçekleştirdi?

Braun bir yangın söndürücü aldı ve menoraya doğru yönelerek mumlara ve tüm Sejm salonuna köpük sıktı.

Daha sonra Sejm başkanı Szymon Holownia, Braun’u mevcut oturumdan ihraç ederken, Donald Tusk hükümetinin güven oylamasına tabi tutulacağı oturum ertelendi.

Holownia ayrıca Braun’un davranışına karşı savcılığa bir önergenin gönderildiğini ve dini törenin bilerek engellenmesi nedeniyle şikayette bulunulacağını söyledi.

Sejm Başkanlığı, Braun’u maaşını 3 ay boyunca yarı yarıya düşürmeye ve 6 ay boyunca tüm ödenekleri kesmeye mahkum etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking