Cumartesi, Temmuz 27

Kırgızistan-Çin sınırında yaşanan 7,1 büyüklüğündeki deprem sonrası kurtarma çalışmaları sürüyor

Donma sıcaklıklarının etkili olduğu bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

REKLAM

Çin’in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde saat 02.00 sıralarında meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Kırgızistan sınırına yakın Aksu ilinde meydana gelen deprem Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’da da hissedildi.

Üçtırpan’ın seyrek nüfuslu dağlık bölgesinde meydana gelen deprem nedeniyle en az 6 kişinin yaralandığı, en az 120 binanın yıkıldığı bildirildi.

Donma sıcaklıklarının kaydedildiği bölgeye 200’e yakın arama kurtarma görevlisi gönderildi. Çin Meteoroloji İdaresi bölgede sıcaklıkların eksi 18 dereceye kadar düşmesini bekliyor.

Çin deprem ajansı, depremin 2 kilometre derinlikte meydana geldiğini ve yerel saatle sabah 08.00’e kadar 40’tan fazla artçı sarsıntının meydana geldiğini duyurdu. En büyük artçı sarsıntı 5,3 büyüklüğünde kaydedildi.

Sincan Deprem İdaresi de deprem merkezinin Çince’de Wushi olarak bilinen Üçtırpan bölgesine 50 kilometre uzaklıkta olduğunu ve merkeze yakın 5 köyün bulunduğunu bildirdi.

Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da yapılan paylaşımlara göre deprem, Urumçi, Korla, Kaşgar, Yining ve çevre bölgelerde güçlü bir şekilde hissedildi.

Çin’in devlet haber ajansı Xinhua, Sincan Demiryolu Departmanı’nın operasyonları derhal durdurduğunu ve depremden 27 trenin etkilendiğini bildirdi.

Kazakistan’da sarsıldı

Uygur Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Sincan, son 24 saatte güçlü artçı sarsıntılarla sarsılmaya devam ederken, hem ana deprem hem de artçı sarsıntılardan komşu ülkeler de etkilendi.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı son depremin büyüklüğünün 6,7 olduğunu duyurdu. Deprem nedeniyle hem Sincan’da hem de Kazakistan’da okullar kapatıldı.

Kazakistan’ın en büyük şehri Almatı’da insanlar soğuk havaya rağmen evlerinden kaçarak terlik ve pijamalarıyla dışarıda toplandı. Ancak deprem nedeniyle kentte herhangi bir hasar yaşanmadı.

Sarsıntıların Özbekistan’da da hissedildiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking