Cumartesi, Temmuz 27

İsrail’in saldırısı ABD’de Demokratları böldü

Anket, Demokratların %50’sinin Biden’ın çatışmayı nasıl ele aldığını onayladığını, %46’sının ise onaylamadığını ortaya çıkardı; Bu da İsrail saldırıları konusunda Demokrat Parti içinde derin bir ayrılığın olduğunu gösteriyor.

Associated Press, savaşın Biden’ın yeniden seçilme hedefini karmaşık hale getirebileceğini kaydetti.


İsrail’in Gazze’ye saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik devam eden ihlallerine yanıt vermek” motivasyonuyla küresel bir saldırı başlatırken, Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 352’si asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 36’sı asker olmak üzere 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İsrail’in saldırılarında 4 bin 412’si çocuk, 2 bin 918’i kadın olmak üzere 10 bin 812 Filistinli öldürüldü, 26 bin 905 kişi de yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 181 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa hastanesini, Nasr çocuk hastanesini, El-Ehli ve Türk-Filistin Dostluk Baptist hastanelerini, Kudüs çevresini ve Filistin’e bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. Filistin örgütü. Kızılay, tahliyeyi zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking