Cumartesi, Temmuz 27

İsrail’in gece boyunca Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, askerlerin Hamas komuta merkezlerine ve silah depolarına ulaştığını söyledi

REKLAM

İsrail ordusunun kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nin çeşitli yerlerinde gece boyunca düzenlediği saldırılarda 200’e yakın Filistinli hayatını kaybetti, onlarcası da yaralandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava, kara ve deniz saldırıları gece boyunca devam etti.

Gazze sağlık yetkilileri Reuters’e son 24 saat içinde en az 187 Filistin vatandaşının öldüğünü doğruladı.

“İsrail, Gazze’deki Hamas komuta merkezlerine ve silah depolarına ulaştı”

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, askerlerin Gazze’deki Hamas komuta merkezlerine ve silah depolarına ulaştığını söyledi.

İsrail ordusu, Hamas lideri Yahya Sinwar’ın Gazze’deki evlerinden birinin bodrumundaki tünel kompleksini yok ettiğini duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki An-Nusayrat mülteci kampına düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Öldürülen Filistinli muhafızların sayısı 106’ya yükseldi

Reuters, kurbanlar arasında bu kampta bulunan ve Al-Quds televizyon kanalında çalışan Filistinli bir gazetecinin de bulunduğunu duyurdu. Böylece İsrail’in son saldırılarında öldürülen Filistinli gazetecilerin sayısı 106’ya yükseldi.

Bu arada İsrail topçu birliklerinin Refah kentine düzenlediği şiddetli saldırının ardından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail savaş gemileri Gazze Şeridi’nin orta ve güney kıyılarına ağır top mermileriyle saldırırken, Gazze Şeridi’nin orta kesimi, özellikle Burayj mülteci kampı havadan ve karadan sert bir şekilde vuruldu.

İsrail ordusuna ait tanklar ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampına da çok sayıda top mermisi attı.

Savaş uçakları güneydeki Han Yunus şehrine defalarca şiddetli saldırılar düzenledi; Saldırılarda ölenler ve yaralananlar oldu.

İsrail saldırılarında 21 bin 507 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında en az 8 bin 800’ü çocuk ve 6 bin 300’ü kadın olmak üzere 21 bin 507 Filistinli öldürüldü, 55 bin 915 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce kişinin öldüğü söylenirken, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana 168’i toprak işgali sürecinde olmak üzere 502 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

24 Kasım’da 4 gün süreyle tanınan ve daha sonra 3 gün daha uzatılan çatışmaya yönelik “insani duraklama” sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam ediyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 318 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 129 Hizbullah üyesi, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bu arada İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de 2,3 milyon Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking