Cumartesi, Temmuz 27

Hamas saldırısından bu yana antisemitizm internette yaygınlaşıyor

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Stratejik Diyalog Enstitüsü’nün yeni bir araştırması, Hamas saldırısından sonra YouTube videolarındaki Yahudi karşıtı yorumların %4.963 oranında arttığını ortaya çıkardı.

REKLAM

Yakın tarihli bir rapora göre, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yaptığı sürpriz saldırının ardından internette Yahudi karşıtı yorumlar arttı ve YouTube’da bir hafta içinde toplam 15.720 nefret dolu Yahudi karşıtı yorum paylaşıldı.

İsrail ile Hamas arasındaki savaş nedeniyle dünya genelinde gerginlikler artarken, İslamofobinin de artacağından korkuluyor.

İngiltere merkezli Stratejik Diyalog Enstitüsü (ISD) tarafından Salı günü yayınlanan yeni araştırma, saldırıdan sonraki üç gün içinde YouTube videolarında çatışmayla ilgili Yahudi karşıtı yorumların üç gün öncesine kıyasla %4.963 arttığını ortaya çıkardı.

Bu artışın bir kısmı platformda yayınlanan İsrail ve Gazze odaklı videoların sayısındaki artışla açıklanabilir.

Ancak ISD’ye göre çatışmaların başlamasından sonra Yahudi karşıtı yorumların oranı günde ortalama %247 arttı.

Yorumlarda İsrailliler ve Naziler arasındaki karşılaştırmalar, komplo teorileri, Yahudilerin medyanın yanı sıra siyasi ve finansal kurumları da kontrol ettiği fikri, Hamas saldırısının İsrail tarafından dikilmiş bir “sahte bayrak” olduğu iddiaları ve saldırgan bir kampanya yer alıyordu. Yahudi figürler ve yetkililer. Dil içerir.

Bunlar arasında sansürlenmemiş görüntülerin kullanılması ve yayılması ve Yahudi yetkililere karşı şiddet çağrıları da yer alıyor.

Her üç yorum türü de Uluslararası Holokost Anma İttifakı’nın (IHRA) antisemitizm tanımı kapsamına giriyor.

ISD’ye göre, çevrimiçi olarak bulunan diğer yorumlar, doğrudan Yahudi karşıtı olarak kabul edilemeyecek saldırgan bir dil kullanan “İsrail’e yönelik meşru eleştiri ile Yahudi karşıtlığı arasındaki gri alana” giriyor.

Düşünce kuruluşu, YouTube’da bulunan Yahudi karşıtı yorumların çoğunluğunun doğası gereği veya belirli yasal yetki alanları dahilinde “sınırda” olduğunu belirtti.

YouTube videolarında tespit edilen 15.720 Yahudi karşıtı yorum, bu tür açıklamaların mutlak hacminde yaklaşık 51 kat artış olduğunu gösteriyor.

Veriler ayrıca aynı dönemde Yahudi karşıtı mesajların genel oranında 2,4 kat artış olduğunu da gösterdi.

İngiliz düşünce kuruluşu ayrıca 4chan, Gab ve Telegram gibi kenar ve alternatif sosyal medya platformlarını da analiz etti ve antisemitizmin bu platformlarda da önemli ölçüde arttığını ve 4chan’ın bu tür ifadelerin en yüksek hacmini bildirdiğini tespit etti.

Hem Yahudi karşıtı hem de İslamofobik saldırılarda artış

ISD raporu, Hamas’ın İsrail’e saldırısının ardından internetteki İslamofobik yorumların sayısını analiz etmezken, uzmanlar Ortadoğu’da çatışmalar devam ederken İslamofobik nefret saldırılarının artmasından duydukları endişeyi dile getirdi.

Londra polisi Cuma günü yaptığı açıklamada, bu ay Yahudi karşıtı suçlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.353 artış yaşandığını, İsrail’de Hamas’a düzenlenen saldırının ardından İslamofobik suçların ise yüzde 140 arttığını söyledi.

PBS’e göre ABD’de Hakaretle Mücadele Birliği ve Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, İsrail veya Filistinlileri desteklemek için düzenlenen mitinglerde protestoculara yönelik şiddet eylemleri veya tehditler de dahil olmak üzere bildirilen saldırılarda bir artış olduğunu bildirdi. 7.. . .

ABD’de Wadea el Fayoume adlı 6 yaşındaki çocuk ve annesi, 71 yaşındaki Amerikan vatandaşı Joseph M. Czuba tarafından askeri tarzda bıçakla 26 kez bıçaklanarak öldürüldü. Müslümanlar, İsrail-Hamas savaşını takip eden günlerde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking