Cumartesi, Temmuz 27

Galatasaray, Kocaelispor’dan Icardi konusu için yardım istediGalatasaray

Geçtiğimiz hafta oynanan Ankaragücü maçında taraftarlara yönelik davranışlarından dolayı PFDK’ya ihbarda bulunan Galatasaraylı golcü Mauro Emanuel Icardi, 1 resmi müsabakadan diskalifiye edildi ve 19 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. Bu gelişmenin ardından Galatasaray, sezonun ilk yarısında Oğuz Ceylan karşısında yapacağı “hakem savunması” konusunda Trendyol 1. Lig kulüplerinden Kocaelispor’dan destek istedi.

ENGİN KOYUN: “ÖNCE BİR KARAR OLDUĞU İÇİN DESTEK İSTEDİLER”

Trendyol 1. Ligi takımlarından Kocaelispor’un Başkanı Engin Koyun, Galatasaray’ın desteğini aldığını doğrulayarak, şunları söyledi: “Evet doğru. Galatasaray Teknik Direktörü, spor hukuku alanında oldukça başarılı olan teknik direktörümüz Abdurrahman Bey’i (Başkurt) arayarak destek istedi. Kurumsallaşma yolunda attığımız adımlarla birlikteliğimiz hukuki açıdan da oldukça iyi. Futbolcumuz Oğuz Ceylan, Sakaryaspor deplasmanında İcardi’nin jestine benzer bir jest yaptı. Temsilcilerin raporlarında yer almadı ancak görüntülerden dolayı oyuncumuz profesyonel futbol disiplin komisyonuna sevk edildi. Savunmamızın ardından sadece bir ceza kesildi. “Kendimizi başarıyla savunduğumuz için Galatasaray da bizden destek istedi” dedi.

ABDURRAHMAN BAŞKIR: “CEZAYI ANCAK ETKİLİ BİR SAVUNMA İLE ALDIK”

Galatasaray Teknik Direktörü ile görüşen Kocaelispor İdari İşler Direktörü Abdurrahman Başkır, şunları söyledi: “Icardi ile aynı mevkide bulunan oyuncumuz, deplasman sonrası taraftara yönelik hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle PFDK’ya sevk edildi. Sakarya ile maç. Temsilci raporunda bu yoktu. Süper Lig’de 4, şampiyonluğumuzda ise 3 temsilcimiz var. Raporlara yansıyan bir şey olmadı ancak taraftarın baskıları ve görüntüleri üzerine oyuncumuz disiplin kuruluna sevk edildi. ‘Videolar inandırıcı değil’ dedik. Etkili bir savunma yaptık ve ceza aldık. Icardi’ye 19 bin lira para cezası ve diskalifiye cezası verildi. Daha önce alınmış bir karar olduğu için Galatasaraylı yöneticiler sözlü olarak da detaylı bilgi almak istediler.”

OĞUZ CEYLAN KAZASINDA NE OLDU?

Tribünlere yapılan jestlerin cezası belirlendi

Kocaelispor’un sağ beki Oğuz Ceylan, sezonun ilk yarısında Sakaryaspor ile deplasmanda oynadığı maçta yaptığı el hareketi nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiş, ancak medya ve taraftarların toplumsal baskısı sonucu görüntülere dayanılarak hazırlanan temsilci raporunda yer almamıştı. . Sakaryaspor taraftarları, Kocaelispor’un etkili savunmasının ardından Oğuz’un maç cezası almasını isterken, PFDK Oğuz’a ceza kesti.

TFF Tahkim Kurulu Kararı

TFF Tahkim Kurulu, bugünkü toplantısında şu kararı aldı:

“Galatasaraylı oyuncu A.Ş. Mauro Emanuel Icardi, FDT’nin 41/1-a ve 35/4 maddeleri ile FDT’nin 12. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakadan diskalifiye edildi ve 19.500 euro para cezasına çarptırıldı. Rakip takım taraftarlarına hakaret, 00 TL para cezası istisnasının kısmen kabul edilmesiyle, tespit edilen ihlalin FDT’nin 36. maddesinde düzenlenen “Sportmenlik Dışı Davranış” ihlali olduğunun anlaşılması üzerine, müsabaka yasaklandı. PFDK’nın 36 ve 35/4 maddeleri uyarınca 2 resmi müsabaka düzenlemekten men cezasına çarptırıldığı ve 39.000,00 TL para cezasına çarptırıldığı eylemini haksız tahrik altında yaptığının açık olması üzerine PFDK’nın kararı değiştirilerek 1 müsabakadan men cezası şeklinde onandı. FDT’nin 12. maddesinin uygulanmasını takiben, bir üyenin test yönünde oy kullanması ve iki üyenin yaptırımın belirlenmesine karşı oy çoğunluğuyla oy birliği ile resmi yarışma ve 19.500,00 TL para cezası verilmesine karar verildi. İle karar verildi.

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Suudi Arabistan Federasyonu soruşturma başlattıSuudi Arabistan Federasyonu soruşturma başlattı
Galatasaray'dan TFF ve F.Bahçe'ye sansasyonel gönderme!Galatasaray’dan TFF ve F.Bahçe’ye sansasyonel gönderme!
Tahkim Kurulu'ndan Mauro Icardi kararı!Tahkim Kurulu’ndan Mauro Icardi kararı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking