Salı, Ekim 22

Filistin, İsrail’in “soykırımını” durdurmak için BM’ye acil müdahale talebini yineliyor.

Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansour, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) dönem başkanlığını yürüten İsviçre’ye ve BM 79. Genel Kurul Başkanı’na mektup gönderdi. Resmi Filistin haber ajansı WAFA’nın raporuna göre Philemon Yang.

Mansur, mektuplarında “İşgalci güç İsrail’in Gazze Şeridi’nde soykırım, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işlemeye devam ettiğini” belirtti.

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde 400 bine yakın Filistinlinin hayatının tehlikede olduğunu belirten Mansur, şöyle konuştu: “Hesap verme ve cezalandırma eksikliği, İsrail’i bu suçlarda daha da ileri gitmeye teşvik ediyor.” dedi.

Son 10 günde 200’den fazla Filistinlinin “vahşice” öldürüldüğünü söyleyen Mansur, Filistinlilerin bir kısmının sokaklarda katledildiğini, bir kısmının hastanelerde diri diri yakıldığını, sivillerin sığınabileceği güvenli yerlerin tamamen yok edildiğini kaydetti.

Mektupta, Binyamin Netanyahu hükümetinin körüklediği çatışmaların bölgedeki tüm halkları tehdit ettiği belirtilerek, İsrail’in “soykırımını” durdurmak, Filistin halkını korumak, İsrail’i sorumlu tutmak ve Filistin’de işlenen suçlardan dolayı cezalandırmak için Birleşmiş Milletler’e acil müdahale çağrısında bulunuldu. Lübnan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber