Cumartesi, Temmuz 27

Bakan olması tartışılmıştı: İlk ziyaretini Kiev’e yaptı

Fransa’nın yeni Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Ukrayna’ya yaparak, Kiev’e Paris’in desteğinin devam edeceği sözünü verdi.

Sejourne’un Polonya’ya ve oradan da Kiev’e uçtuğu bildirildi. Bakanın çevresi ziyaretin sembolik olduğunu ifade etti. “Fransa ve Avrupa’nın Ukrayna’ya olan desteğini ve bağlılığını yeniden teyit ediyoruz” Bunu yapmayı planladığını söyledi.

Sputnik’in haberine göre Sejourne, basın açıklamasında ziyaretinin amacını şu sözlerle açıkladı:

“Jeopolitik gücümüze hizmet edecek ve NATO ile tamamlayıcı bir şekilde kolektif güvenliğimize katkıda bulunacak Avrupa savunmasını derinleştirmek için daha fazla stratejik yakınlık çerçevesinde ortak eylemimizi güçlendirmeye yardımcı olacak bir genişleme yapmak, uzun süredir devam eden bu uzun vadeli kararlılığımızın ilk hatırlatıcısıdır.” Avrupa’da Ukrayna’ya vadeli destek.” Gezinin amacı bu.”

Fransız medyasına göre, bakan Ukrayna’ya vardığında şunları söyledi: “Fransa’nın uzun vadede Ukrayna’ya ekonomik, askeri ve insani açıdan destek vereceğini ilan etmek için buraya geldim.” dedi.

Sejourne, Volodymyr Zelensky ile yapılması planlanan toplantı öncesinde Fransız temsilcilerin hazır bulunduğunu bildirdi. “Ukraynalıların bugün ihtiyacı olan şey” anlamak “bazı ziyaretler” Bunu gerçekleştireceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking