Cumartesi, Temmuz 27

Bakan Koca’nın Hastaneleri…Acıbademli yurttaşlar ağaçlar kesilmesin diye nöbette

Acıbadem’de metro hattı üzerine yapılması planlanan dokuz katlı otopark için vatandaşlar günlerdir görev başında. Otopark, Sağlık Bakanı Fahrettin Kocadeki hastane Medipol için yapılmasının planlandığı iddia edildi. Eylemlerini bugün (6 Mart) sürdüren vatandaşlar, basına açıklama yaparak otoparka neden karşı çıktıklarını ve ne istediklerini anlattı:

“Kamu arazisi üzerinde, belediye kaynaklarıyla, kamu faydası gözetilmeden, ön planda özel teşebbüsün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılıyor.

Karayollarının inşaat yapılmaması şartıyla bağışladığı alan kaçak yapılaşmaya açıktır.

?E-5’ten Acıbadem girişte e Avrasya tüneli Çıkışta yapılması planlanan otopark hem Acıbadem Caddesi’nde hem de Avrasya Tüneli’nde trafik sıkışıklığına neden olacak.

?Acı badem Metro durağının hemen üstünde yer alan alan Acıbadem Metrosu ve çevredeki konutlar için tehlike oluşturuyor.

?Ana arter ile bağlantı noktasında oluşturulan otopark, deprem/afet durumunda hem resmi hem de itfaiye, ambulans gibi özel araçların taşınmasını engelleyecek kapasitede olup, Afet durumunda çevredeki konutların kaçış/tutma noktası.

?Birçok ağaç inşaat amacıyla tahrip edildi veya yok edildi. “etkilenmiş”kamyon. Taşınan yetişkin ağaçlar başka bir bölgeye dikilse bile, bunların yalnızca küçük bir kısmının hayatta kaldığı bilinmektedir.

?Bu inşaatın gerçekleştirilmesi, E-5 Bu durum aynı hukuki statüye sahip tüm bitişik alanların kaçak yapılaşmaya ve/veya kamu zararına açılmasının önünü açacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking