Cumartesi, Temmuz 27

Apple’ın iPhone’lara yapay zeka getirme planında Google’ın yeri

Apple, iPhone’lara yapay zeka özelliklerini getirmek için Google’ın yapay zeka aracı Gemini’yi kullanmayı amaçlıyor olabilir. Konuya yakın kaynaklara göre bu anlaşma yapay zeka pazarını değiştirebilir. İki devin şu anda arama motoru alanında milyar dolarlık bir anlaşması var.

Webtekno’nun haberine göre, konunun henüz taze olması ve toplantının detaylarının gizli olması nedeniyle isminin gizli kalmasını isteyen kaynaklara göre, anlaşmanın gerçekleşmesi halinde iPhone yazılımına eklenecek yapay zeka servisleri de satın alınabilecek. Google Gemini tarafından sağlanmıştır. Apple’ın yakın zamanda OpenAI ile tanıştığını hatırlayın.

İKİZLER İÇİN FIRSAT

İki teknoloji devi arasındaki olası bir anlaşma, Google’a yapay zeka alanında aradığı avantajı sağlayabilir. Bu anlaşmanın gerçekleşmesi halinde milyonlarca iPhone kullanıcısı Gemini kullanıcısı olabilir.

Apple, iOS 18 için birçok yeni özellik geliştirmeye devam ediyor ve bu süreçte kendi yapay zeka modelini kullanıyor. Öte yandan Gemini, tıpkı Apple’ın kendi özellikleri gibi bulutta çalışmayacak ve doğrudan cihaz üzerinden kullanılabilecek.

Konuyla ilgili şimdilik her iki taraftan da herhangi bir açıklama gelmedi. OpenAI ayrıca önceki görüşmelerle ilgili herhangi bir ayrıntıyı paylaşmayı da reddetti. Apple’ın geçen yıldan bu yana üzerinde çalıştığı ana dil modeli Ajax için henüz bir düzenleme bulunmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking