Sakızlı muhallebi Türk mutfağının zarif ve lezzetli tatlılarından biridir. Geleneksel tatlılar arasında özel bir yere sahip olan bu tatlı, damla sakızının eşsiz aromasıyla tatlandırılıyor. Genellikle özel günlerde veya misafir sofralarında tercih edilen bu tatlı, hafif ve ferahlatıcı bir tat sunuyor. Hazırlanması oldukça basit olan sakızlı muhallebi hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından beğeniliyor. Damla sakızının tatlılara kattığı eşsiz ve hoş aromasıyla tatlı hazırlamada farklı bir deneyim arayanlar için ideal seçimdir. Kuyu, Yemek sonrası hafif bir lezzet arayanların tercih edebileceği bu pratik lezzet nasıl yapılır? İş yerinde, Damla sakızlı puding tarifi…
SAKIZLI muhallebi tarifi
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı damla sakızı (toz)
1 paket vanilin
1 çay kaşığı tereyağı
SAKIZLI MALAH HAZIRLANIŞI
Sütü tencereye koyun.
Şekeri ve unu ekleyip iyice karıştırın.
Tavayı ateşe yerleştirin.
Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Kıvam alınca vanilyayı ekleyin.
Fesleğenleri doğrayıp toz haline getirdikten sonra ekleyip karıştırın.
Son olarak tereyağını ekleyip ocağı kapatın.
Pudingi kaselere paylaştırın.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen pudingi dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!