Güncel Haberler

Netanyahu’dan açıklama: Her 10 İsrailli esir için “insani ara” bir gün uzatabiliriz

Netanyahu, İsrail Başbakanı X’in sosyal medya hesabından yayınladığı video mesajında, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştüğünü söyledi. Netanyahu, Biden’la görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Hamas tarafından serbest bırakılan her 10 İsrailli mahkum için “insani duraklamanın” bir gün uzatılması olasılığını “olumlu bulduğunu” söyledi.

HAMAS AYRICA “İNSAN ARAŞTIRMALARINI” YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYOR

ABD Başkanı Joe Biden’a “Bu çerçevenin bitiminden sonra hedeflerine ulaşmak için tüm güçleriyle geri döneceklerini” ilettiğini vurgulayan İsrail başbakanı, hedeflerini “Hamas’ı yok etmek, Gazze Don’un güvenliğini sağlamak” olarak sıraladı. geri dönmeyeceğim.” eski durumuna dönmesi ve İsrailli mahkumların geri getirilmesi.”

Öte yandan Hamas, akşam saatlerinde diğer tutukluları serbest bırakmak için İsrail’le yaşanan çatışmadaki “insani duraklamayı” uzatmaya çalışacağını açıklamıştı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlük “insani ara” verilmesine ilişkin anlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’de (08.00 GMT) yürürlüğe girdi.

Anlaşmaya göre, Hamas’ın elinde bulunan 50 İsrailli mahkum karşılığında İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Serbest bırakılacak mahkumlar arasında her iki taraftan kadın ve çocuklar da bulunuyor.

Hamas, “insani duraklamanın” Gazze’nin her yerine dağıtılacak günlük 200 yardım kamyonu ve 4 yakıt tankerinin girişini kapsadığını açıklamıştı.

Anlaşma kapsamında şu ana kadar Gazze Şeridi’nden 39 İsrailli kadın ve çocuk ile İsrail hapishanelerinden 117 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı. (AA)

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Milyonlarca kişi indirdi!  Listelerde zirveye ulaştı ama...Milyonlarca kişi indirdi! Listelerde zirveye ulaştı ama…
Kar yolları kapattı!  Kuyruk 20 kilometreye ulaştıKar yolları kapattı! Kuyruk 20 kilometreye ulaştı
Sosyal medyada dikkat çeken detay!  İmamoğlu'nun rakibi olması bekleniyordu: O iki AK Partili...Sosyal medyada dikkat çeken detay! İmamoğlu’nun rakibi olması bekleniyordu: O iki AK Partili…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu