Cumartesi, Temmuz 27

YKS maratonu başlıyor – Son Dakika Haberleri

Aylardır süren çalışmalarda sona gelindi. Üniversiteye gitmek isteyen adaylar arasında coşku en yüksek seviyede. Yükseköğretim kurumlarının (YKS) sınavları bugün başlıyor.

Sınav bu yıl 245 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Her üç oturumda da sınavların güvenliğinin sağlanması amacıyla toplam 63 bin 463 güvenlik personeli görev yapacak.

Bu yıl yürürlüğe giren mevzuatla okuma ve işaretleme yardımı alan ve ek süre hakkı bulunmayan tüm engelli adaylara 30 dakika ek süre verilecek.

Temel Yeterlilik Sınavlarının ilk oturumu bugün saat 10.15’te başlayacak. Adaylara 120 soru için 165 dakika süre verilecek.

YKS maratonunun ikinci ayağı yarın yapılacak. Saha değerlendirme sınavı saat 10.15’te başlayacak. Adaylara toplam 160 soru sorulacak ve 180 dakika süre verilecek.

Yabancı dil sınavı da yarın yapılacak

Üçüncü sınav oturumu yarın yapılacak. Yabancı dil sınavı saat 15.45’te başlayacak. Adaylara 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

Adayların sınava girerken sınav kayıt belgelerini ve fotoğraflı kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Sınav sonuçları 17 Temmuz’da açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM web sitesi üzerinden ulaşabilecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking