Cumartesi, Temmuz 27

Yeni Zelanda’nın ‘ilk mülteci milletvekili’, lüks mağazalarda ‘hırsızlık yapmaktan’ yargılanacak

Yeni Zelanda’nın “ilk mülteci milletvekili” Golriz Ghahraman, lüks mağazalardan hırsızlık yaptığı yönündeki suçlamaların ardından istifa etti. İran doğumlu siyasetçi hırsızlık suçlamalarını kabul etti.

REKLAM

Polis tarafından yapılan açıklamada, Yeşiller Partisi’nin adalet ve dışişleri sözcüsü milletvekili Golriz Ghahraman’ın “iki hırsızlık suçlamasıyla Auckland Bölge Mahkemesine çağrıldığı” belirtildi.

Güvenlik güçleri, mahkeme celbinin 21 ve 23 Aralık 2023’te meydana geldiği iddia edilen hırsızlıklarla ilgili olduğunu söyledi.

1 Şubat’ta mahkemeye çıkacak olan siyasetçi, hırsızlık suçlamalarını kabul ederek istifa etti ve bir özür mesajı paylaştı.

İran doğumlu siyasetçi, “İşimle ilgili stres beni çok alışılmadık bir şekilde hareket etmeye itti” dedi ve ekledi: “İnsanlar haklı olarak seçilmiş temsilcilerinden en yüksek davranış standartlarını beklemeli. Ben tamamen ‘Majesteleri’ olmadım. . Özür dilerim.” dedi.

Ghahraman, hırsızlığa ilişkin şunları söyledi: “Bu açıklayabileceğim bir davranış değil çünkü hiçbir anlam ifade etmiyor ve tıbbi değerlendirme sonrasında iyi olmadığımı anladım.” dedi.

Yeşiller Partisi’nin açıklamasında Ghahraman’ın sorumluluğu üstlendiği ve özür dilediği vurgulanıyor.

Parti, “Golriz seçildiği günden bu yana neredeyse sürekli olarak cinsel şiddet, fiziksel şiddet ve ölüm tehditlerine maruz kalıyor. Zaten oldukça stresli bir durumda bu düzeyde bir tehditle yaşarsanız, bunun sonuçları olacaktır” dedi. yetkililer. . açıklamayı yaptı.

42 yaşındaki Ghahraman, İran-Irak savaşının ardından Yeni Zelanda’ya sığınan, İran doğumlu, Oxford eğitimli bir insan hakları avukatı.

2017 yılında Yeni Zelanda parlamentosuna seçilen ilk mülteci oldu.

Ghahraman aynı zamanda İsrail-Hamas çatışmasında ateşkesi savunan ülkenin önde gelen politikacılarından biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking