Cuma, Temmuz 26

SON DAKİKA | Yargıtay ve AYM arasındaki krizde yeni gelişme! Bakan Tunç: ‘Astlık ve üstlük ilişkisi yoktur’, Çok konuşulacak ‘anayasa’ çıkışı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında insan hakları ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Tarafların açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu bir darbe girişimidir” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili ilk açıklaması Özbekistan’dan dönen uçakta geldi.

BAKAN TUNÇ’TAN AÇIKLAMA: ‘ÇÖZÜM YENİ ANAYASA YAPIMI’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ATGV Antalya hakiminin evinde yargı teşkilatı toplantısında konuştu. Yargı sistemindeki krize değinen Bakan Tunç, sorunun çözümü için yeni bir Anayasanın gerekli olduğunun altını çizdi.

Tunç’un açıklamasından öne çıkanlar:

Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi krizi

“Mahkemeler arasında herhangi bir üstünlük-aşağılık ilişkisi yoktur. Sorunun çözümü yeni anayasa yapmaktır. Anayasa Mahkemesi’nin yapısında yeni normların olduğu açık. Anayasa’da da bunun yaşandığını görüyoruz. Mahkeme değişikliği. Demokrasiyi de içeren yeni bir anayasa yapmalıyız. TBMM’de grubu olan tüm partiler artık bu sorunla karşı karşıyadır. Bunun hassas olacağına inanıyoruz. Meclis’te oturmak değil, aktif eyleme ihtiyaç var. Anayasa değişikliği olmadan sorunun kalıcı olarak çözülmesi mümkün değil. Sokakta itirazda bulunmak son derece sorumsuz bir harekettir.”

Yargıtay’dan açıklama geldi

Öte yandan tartışmalar devam ederken Yargıtay bir açıklama yaptı. Açıklamada: “Anayasa Yaratıcısının iradesi hiçe sayılarak Anayasa’nın 14. maddesi etkisiz hale getirilmiş olup, bunun 83. maddeye atıf yapılarak somut olayda uygulanması gerekir. Temel hak ve özgürlüklerin korunması, görev değildir. Sadece Anayasa Mahkemesinin değil, tüm yargı organlarının.” denildi.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin ameliyathanesini vurduİsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin ameliyathanesini vurdu
Korkunç kaza!  Aracının içinde ölü bulunduKorkunç kaza! Aracının içinde ölü bulundu
O videoya çok sayıda tepki geldi!  Kelepçeli gözaltıO videoya çok sayıda tepki geldi! Kelepçeli gözaltı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking