Cumartesi, Temmuz 27

Son dakika | Avrupa ülkeleri peş peşe duyuruyor: İsrail’i kızdıran karar! Netanyahu’dan hamle gecikmedi

Son Dakika Haber: Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, ülkesinin bu ay içerisinde Filistin devletini resmen tanıyacağını duyurdu. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de kararını açıkladı. Norveç, Netanyahu hakkında tutuklama kararı çıkarılması halinde tutuklama emrini uygulayacağını açıklayan ilk Avrupa ülkesi oldu.

NORVEÇ’İN DIŞ İŞLERİ AÇIKLANDI

İrlanda’nın ardından Norveç Dışişleri Bakanlığı da bugün, uluslararası hukuk ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca Filistin’i tanıyacağını duyurdu.

İSPANYA DA AYNI KARARI ALDI

Norveç’in ardından İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de ülkesinin 28 Mayıs’ta Filistin devletini resmen tanıyacağını söyledi.

İSRAİL’İN HAREKETİ GECİKMEDİ

Ancak İsrail, Filistin devletini tanıdığını açıklayan İrlanda ve Norveç’teki büyükelçilerini geri çağırmaya karar verdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Dublin ve Oslo’daki İsrail büyükelçilerini istişareler için “derhal” çağırdığı belirtildi.

Thumbs_b_c_d4c4969fa87c518849733361938648aa

İrlanda ve Norveç’in Filistin devletini tanıyacaklarını açıklaması nedeniyle büyükelçilerin geri çağrıldığı iddia edildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İspanya’nın Filistin devletini tanımaya karar vermesi halinde benzer bir adım atarak İsrail’in Madrid büyükelçisini geri çağıracağını kaydetti.

“NETANYAHU’YU TUTUKLAMALIYIZ”

ICC Başsavcısı Kerim Han, 20 Mayıs’ta Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant hakkında “tutuklama emri” talep ettiğini açıklamıştı.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (ICC) İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarması halinde bunu uygulamak zorunda kalacağını söyledi.

Norveç, tutuklama emri çıkarılması halinde Netanyahu’yu tutuklayacağını açıklayan ilk Avrupa ülkesi oldu.

Türkiye’DEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan basın açıklamasında; Açıklamada, “İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin Devleti’ni tanıyacaklarını açıklamalarından çok memnunuz” denildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de gelişmeye ilişkin bir açıklama yaparak şunları söyledi: “İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin Devleti’ni tanıyacaklarına dair açıklamaları son derece sevindirici. Filistin Devleti’nin tanınması yönünde atılan her adım, dik durmak demektir. tarihin doğru tarafında ve insani değerlere yakın.” “Cumhurbaşkanımızın Filistin meselesine ilişkin politikası hem tarihin doğru tarafındadır, hem de insani değerlerden yanadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları, Filistin meselesine dair küresel anlamda insani ve siyasi farkındalığın artırılmasına azami desteği sağlamaktadır.”

(AAAA-AAAA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Asgari ücretin altında olmasının tek nedeniAsgari ücretin altında olmasının tek nedeni
Konya'dan ilginç görüntüler!  Görüntülerin ardından harekete geçildiKonya’dan ilginç görüntüler! Görüntülerin ardından harekete geçildi
Sokakta yürürken altın dolu bir çanta buldu!  Kuyumcuya götürdüğünde...Sokakta yürürken altın dolu bir çanta buldu! Kuyumcuya götürdüğünde…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking