Pazar, Eylül 8

Sinekleri anında uzaklaştıran 3 bitki: Bu doğal yöntemler ile yaz aylarında rahat edin… – Son Dakika Yaşam Haberleri

Piyasada bulunan birçok kimyasal, sinekleri kovmak için harikadır ancak bunları yaşam alanlarımızın tam ortasına püskürtmek çoğu zaman tartışmalıdır. Neyse ki sivrisinekleri yok etmenin doğal yöntemleri var. Sivrisineklerin hangi kokulardan etkilendiğini ve bu kokuları aldıklarında ortamı ne kadar çabuk terk edeceklerini bilmeniz yeterli. Kuyu, Bu aylarda sizi sineklerden koruyacak ve rahat etmenizi sağlayacak yöntemler nelerdir? İşte Sinekleri anında uzaklaştıran 3 bitki…

SİNEKLERİ ANINDA KOVAN 3 BİTKİ

1. Papatya:

Papatya aynı zamanda sineklere karşı en etkili bitkilerden biridir. 1 litre suya yaklaşık 200 gram papatya koyup kaynatın. Kaynar suyu bir çeşme şişesine dökün ve vücudunuza püskürtün. Bu doğal yöntem sinekleri uzak tutmada oldukça etkili olacaktır.

2. Sarımsak:

Eğer sinekleri sarımsakla kovmak istiyorsanız 2 avuç sarımsak, bebek şampuanı ve 1 litre suya ihtiyacınız olacak. Önce sarımsakları suda haşlayın, ardından bu suyu bebek şampuanıyla karıştırın. Elde edeceğiniz karışım losyon kıvamında olacaktır. Bu losyonu vücudunuza uygulayın. Merak etmeyin, sarımsak vücudunuzda uzun süre kalıcı bir koku bırakmaz.

3. Okaliptüs:

Okaliptüsün sinek kovucu özelliğinden yararlanmak için öncelikle 250 gram okaliptüs yaprağını yaklaşık 1 litre sıcak suda kaynatın. Kaynatılmış suyu kapı ve pencere girişlerine dökebilir veya bir sprey şişesine koyup düzenli aralıklarla evin her yerine püskürtebilirsiniz. Bu doğal yöntem sinekleri uzak tutmada etkili olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom