Cumartesi, Temmuz 27

Şehitler ve Filistinliler için sabah namazında tüm camilerde dua edildi

Erbaş, Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde sabah namazını kıldı ve Kur’an-ı Kerim okudu.

Hamd ve salavat okuyarak cemaate hitap eden Erbaş, şunları söyledi: “Şanlı ordumuzun kahraman askerleri, Rabbimizin canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın aldığı kimselerdir.” Tüm şehitlere rahmet diledi.

Gazze’de cennet karşılığında canları satın alınan birçok insanın artık şehit olduğunu belirten Erbaş, şöyle konuştu: “Bazen toplu katliamlara maruz kalıyorlar. Soykırıma uğruyorlar. Zalim işgalcilerin ne merhameti var, ne ahlakı var, ne hukuku var, ne de vicdanı var. öte yandan, tamamen insanlıktan çıkmış varlıklardır.” “Çadırlardaki masum çocukları yukarıdan attıkları bombalarla yakarak öldürüyorlar.” Dedi.


“Zalimlere yardım edenlerden hesap sorulacaktır”

Erbaş, İsrail’e yardım edenlerin büyük haram ve günah işlediğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:


“Buradan açıkça haykırıyorum. Zalimlere dolaylı da olsa yardım edenler bundan sorumlu tutulacaktır. Bundan hem dünyada hem de ahirette sorumlu tutulacaklardır. Ahirette de öyle yapacakları kesindir.” Ahirette de zarara uğrayacaklar, mutlaka bu dünyada da zarar görecekler. Dolayısıyla boykota duyarsız olanlar varsa dikkatli olsunlar. Bu dünya fanidir. Bir şekilde bu dünyadan gerçek dünyaya, yani gerçek dünyaya göç edeceğiz. Bu dünyada hiç kimse kalıcı değildir. Mallarımız, evlerimiz, ambarlarımız, apartmanlarımız, altınlarımız, paramız mazlumlara ahirette gitmeyecektir.”

Dünyanın dört bir yanında Filistin bayraklarıyla gösteri yapan vicdanlı insanların bulunduğunu belirten Erbaş, şöyle konuştu: “İnancı ne olursa olsun mazlumun yanında, zalimin karşısında durmak her insanın görevidir.” dedi.

Erbaş, konuşmasının ardından şehit Mehmetçik ve Filistinliler için dua etti.


81 ilde dualar okundu

Öte yandan Erbaş, dün sosyal medya hesabından “Filistin’e destek, Gazze için dua” paylaşımında bulunarak, sabah namazında tüm camilerde şehit Mehmetçik ve Filistinliler için dua edeceğini belirtti.

Bu kapsamda 81 ilin tüm camilerinde sabah namazı kılındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking