Cumartesi, Temmuz 27

Rusya’dan Montrö Sözleşmesi çıkışı! Lavrov ‘Türk meslektaşlarımız bize söyledi’ diyerek duyurdu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, New York’taki Birleşmiş Milletler binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin Montrö Sözleşmesi’nin ilgili maddesini uygulama kararına atıfta bulunarak işbirliği yapabileceğinin altını çizdi. Türkiye ile çatışmadan çıkmak için.” Bu yoğunlukla Montrö Sözleşmesinin sonu olarak yorumlandı. Bu konuyla ilgili görüşünüz nedir?” sorusunu yanıtladı.

“TÜRK MESLEKTAŞLARIMIZ BİZE ANLATTI”

Lavrov, şunları söyledi: “ABD, Montrö Sözleşmesi’nde değişiklik talep ederse, sözleşmenin koruyucuları olan Türk meslektaşlarımız, sözleşmenin hükümlerini harfiyen uygulayacaklarını bize defalarca söylediler.” dedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in “işe döndüğünü” ve Pentagon’un yeniden seferber edildiğini değerlendiren Lavrov, “Başarılı olacaklarını düşünmüyorum.” mesajını verdi.

WALLEDER NE DEMİŞTİ?

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, dünkü basın toplantısında Montrö Sözleşmesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Çatışmaların önlenmesi için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerle birlikte çalışabiliriz. Türkiye, Montrö Sözleşmesi’nin ilgili maddesini hayata geçirmiştir. onun koruyucusu olandır.” İfadesini kullandı.

Wallander’ın açıklamaları, ABD’nin Montrö Sözleşmesini feshetmek veya değiştirmek istediğinin göstergesi olarak yorumlandı.

Kaynak: AA

Bu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İstanbul'a kar geri dönüyor!  Meteoroloji tarihi açıkladı İstanbul’a kar geri dönüyor! Meteoroloji tarihi açıkladı
Eski karısını 9 yerinden bıçaklayıp intihar ettiEski karısını 9 yerinden bıçaklayıp intihar etti
Tam 1300 yıldır koruma altındaTam 1300 yıldır koruma altında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking