Pazartesi, Eylül 30

Rusya’da sinagoga, kiliseye ve polise eş zamanlı terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nin Derbent ve Mahaçkale şehirlerinde polis karakolu, sinagog ve kiliseye terör saldırısı düzenlendi.

REKLAM

Pazar akşamı Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde bir sinagog, bir kilise ve bir polis karakoluna eş zamanlı terör saldırısı düzenlendi.

İlk belirlemelere göre aralarında 2’si polis olmak üzere en az 4 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Saldırıya uğrayan sinagog, Kuzey Kafkasya bölgesindeki Dağıstan’da eski bir Yahudi cemaatine ev sahipliği yapan Derbent’te bulunuyor.

Kentin UNESCO miras alanı olan Ortodoks kilisesine de eş zamanlı saldırı meydana geldi.

Rus devlet kurumu TASS, yayınladığı raporda şunları söyledi: “Derbent’te saat 18.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler bir sinagog ve kiliseye otomatik silahlarla ateş açtı. İlk bilgilere göre bir polis memuru öldü, bir polis memuru da yaralandı.”

Dağıstan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Derbent’e 160 kilometre uzaklıktaki Mahaçkale kentinde kimliği belirsiz kişilerin “Ermoskin Caddesi’ndeki trafik polisi karakoluna ateş açtığı” belirtildi.

Avrupa medyasında yayılan haberlerde saldırıların arkasında terör örgütü IŞİD’in olduğu iddia ediliyor.

Geçen Mart ayında Moskova’da bir konser salonuna düzenlenen başka bir terör saldırısında en az 133 kişi ölmüş, 140’tan fazla kişi de yaralanmıştı.

Daha sonra Rusya ulusal yas ilan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking