Güncel Haberler

RTÜK toplantısı sona erdi! Kızıl Goncalar için flaş karar

RTÜK haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi ve izleme raporlarını görüştü. Üst Kurulda, “Kırmızı Goncalar” dizisine ilişkin 31 bini aşkın vatandaştan gelen şikayetler dikkate alınarak hazırlanan izleme raporu ayrıntılı olarak ele alındı. Sayılı kanun hükmüne aykırılık nedeniyle. 6112 sayılı Kanunla “Radyo ve televizyon hizmetleri toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz”, FOX yayıncısına azami sınırı aşan idari yaptırım ve iki program durdurma yaptırımı uygulandı. TELEVİZYON.

Beyaz TV’ye yaptırım

Beyaz TV’nin daha önce RTÜK tarafından cezalandırılan “Derin Futbol” programı, geçen hafta alınan “Spor Yayıncılığı Esasları Kararı”na uymadığı gerekçesiyle Üst Kurul tarafından yaptırıma uğradı. RTÜK, TFF’nin haber yaptığı yayını detaylı bir şekilde değerlendirdikten sonra, “hakaret niteliğindeki çirkin sözler ve eleştiri sınırlarını aşan kişi veya kurumları aşağılayıcı ifadeler” nedeniyle yayıncıya üst sınırı aşan idari para cezası verdi. program.

Tele 1’e üç ayrı rapor

“5. “Dize” programında oyuncu ve yapımcı Yılmaz Güney’in hayatı yorumlanırken “sanatçının işlediği cinayeti haklı ve masum gösteren” ifadeler kullanılırken, Merdan Yanardağ ve Atilla Dorsay’ın “Yayın hizmetlerini övdüğü” ifadeleri kullanıldı. suç işlediler, suçlular ve suç örgütleri işlediler ve suç teknikleri kullandılar.” Tele 1’e “öğretici nitelikte olmayabilir” hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası verdi. Tele 1’in “Forum Hafta Sonu” programında sunucu Namık Koçak, muhafazakar vatandaşları “ikiyüzlü” ilan ederken, “Gündem Özel” programında Nedim Türkmen’in asılsız suçlamalarına dayanılarak kanala üst sınır getirildi. Hiçbir veriye dayanmadan Türkiye’yi “uyuşturucu üssü” ve “kara para merkezi” olarak etiketlemek yayın ilkelerinin ihlali anlamına geliyordu.

Halk TV, Flash News, SZC ve KRT’nin raporları da tartışıldı.

Halk TV’de yayınlanan Halk Meydanı programında İrfan Değirmenci’nin sözleri: “Şu anda beni ekranda gören LGBT+ çocuklar, özellikle de Z kuşağı çocukları şu an çok mutlular ve kendilerini yalnız hissetmiyorlar. elbette” yasaya aykırı olduğu tespit edildi. Hatta Halk TV’de “Nasıl Olacak?” “Terör örgütü üyelerini meşrulaştırmak” gerekçesiyle yaptırıma tabi tutuldu. Sunucu Ebru Baki’nin “Para Politika” programında “TÜİK çalışanlarını suçlayan doğrulanmamış açıklamalar” yapması nedeniyle SZC logolu yayıncıya da RTÜK tarafından en üst sınırla para cezası verildi.
RTÜK, “Zafer Arapkirli ile Medyaterapi” programında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hakkında yapılan yorumların “saldırgan” olması nedeniyle KRT’ye de yaptırım uyguladı.
RTÜK toplantısında Flash Haber’de yayınlanan “Başkent’te Gündem” programına ilişkin hazırlanan iki ayrı rapor ele alındı. Turgut Koçak’ın MHP’ye yönelik açıklamalarının “ayrımcı, eleştiri sınırlarını aşan, hakaret ve iftira içerdiği”, Fatih Ertürk ve Fahrettin Fidan’ın açıklamalarının ise aşağılayıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle yayıncıya üst limit kadar idari para cezası verildi. belli bir nokta. toplumun kesimi.

Üzgünüm Netflix

Son RTÜK toplantısında Türkiye’de dijital yayıncılık yapan uluslararası yayın kuruluşları da masada hazır bulundu. Yüksek Kurul, İspanyol filmi “Pieles”teki genelevdeki ahlak dışı sahneler nedeniyle yayın platformu Netflix’e idari para cezası ve katalogdan çıkarma cezası verdi.

Kadir Çöpdemir’in sözlerine ceza

Kadir Çöpdemir, radyo yayınında saldırgan dil kullandığı gerekçesiyle RTÜK tarafından para cezasına çarptırıldı. SHOW Radyo’ya Çöpdemir yayını nedeniyle ağır idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

(İHA)

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Sürücünün kalabalığa çarptığı an kameralara yansıdı;  2 yaralıSürücünün kalabalığa çarptığı an kameralara yansıdı; 2 yaralı
Milli sporcu mahsur kaldı!  Haber geldiMilli sporcu mahsur kaldı! Haber geldi
Uzman çavuş, birlikte yaşadığı kadını ormana götürüp 10 el ateş etti.Uzman çavuş, birlikte yaşadığı kadını ormana götürüp 10 el ateş etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu