Cumartesi, Temmuz 27

Portakal Kilo Aldırır Mı? Portakal Kilo Yapar Mı?

Portakal şişmanlatır mı?

Kilo veren kişiler genellikle meyveyi atıştırmalık olarak tükettikleri için içindeki kaloriyi merak ederler. Düşük kalorili meyveler arasında yer alan portakal, özellikle kış aylarında diyet listelerinde yer alıyor. Diyet yapanlar, doğal şeker ve vitaminlerinden faydalanmak için diyetlerine meyve eklerler.

Faydalarından yararlanmak için portakalı mevsiminde tüketmek de önemlidir. Lifli bir meyve olması nedeniyle zayıflamaya yardımcı olan portakalı tüketirken porsiyon büyüklüğüne dikkat etmek önemlidir. Gün içinde birden fazla orta boy meyve uzun vadede kilo almanıza neden olabilir.

Portakal şişmanlatır mı?

Düşük kalorili bir meyve olan portakal, kilo aldırmayan bir meyvedir. Ancak kilo alımına neden olmasa da kontrolsüz tüketimi kilo alımına neden olabilir. Ayrıca yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olan portakal lifi içerdiğinden sindirim sistemini de destekler.

Porsiyon kontrolü ile tüketildiğinde portakal kilo aldırmaz, hatta kilo vermenize bile yardımcı olabilir. Kilo verme sürecinde her gün bir adet orta boy meyve tüketmek oldukça sağlıklıdır. Meyve tüketirken mevsiminde olanı seçmek önemlidir.

Portakalın besin değeri

Özellikle kış aylarında sağlıklı bir meyve olarak tüketilen portakal, besin değeri yüksek meyveler arasında yer alıyor. Bir orta boy portakalda 25 gram karbonhidrat, 2 gram protein ve 5 gram lif bulunur. Lif ve vitamin açısından zengin olan portakal, kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı oluyor.

Portakalın faydaları nelerdir?

Portakal, içerdiği C vitamini sayesinde kansere neden olan serbest radikallerle savaşır ve hücre hasarını önler. Vücudu mikroorganizmalardan korur ve aynı zamanda bağışıklık sistemini destekler. Demir emiliminin artmasına yardımcı olan portakal aynı zamanda kansızlığı da iyileştirir.

Portakal tüketimi böbrek taşlarına karşı da oldukça faydalıdır. Portakalın içerdiği sitrat sayesinde böbreklerde kalsiyum birikmesi ve taş oluşumu engellenir. DNA sentezi için de önemli olan folik asit portakalda bulunur. C vitamini elde etmek için portakal yiyebilir veya suyunu sıkıp suyunu içebilirsiniz.

“10 günde 5 kilo vereceğim” diye diyete başlamayın! Diyet yaparken en sık yapılan hatalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking