Salı, Ekim 22

Numan Kurtulmuş’un anayasa beyannamesine sövdü! Özgür Özel’den HÜDA PAR vurgusu: Kim yardım ederse elini kırarız

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte siyasi gündem hareketlendi. Daha önce Anayasa’nın 4’üncü maddesine yönelik eleştirileriyle dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ardından bu kez TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamayla çok konuşuldu. Anayasanın 3. maddesi.

KURTULMUŞ: 3. MADDE DEĞİŞMELİ

Geçtiğimiz günlerde Gazi Üniversitesi’nde konuşma yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, çok konuşulan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu Devletin özü millettir. Devlet, milletin işlerini iyi yönetmek için vardır. Mesela Anayasa’da yer alan ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür’ ifadesi çok anlamlı görünmektedir. sıradan, bu açıdan bakıldığında değişmesi lazım. Devletin vatanı olamayacağına göre, devletin de milleti olamaz.” “Bu metnin ‘devletin milletin gücünü arttırması’ anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum.”

CHP’NİN ADAYI AÇIKLANDI

CHP lideri Özgür Özel bugün Muğla’nın Datça semtinde bir konuşma yaptı. Özel’in gündeminde Numan Kurtulmuş’un anayasa açıklamasının yanı sıra CHP cumhurbaşkanı adayı, erken seçim ve son anketler de yer aldı. Özel’in konuşmasındaki en önemli mesajlar şöyle:

“CHP’nin adayı aslan gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesidir. Peki AK Parti’nin adayı kim? Cumhurbaşkanımız Ekrem ve Başkanımız Mansur’la gurur duyuyoruz ama ikisinin de ortak beyanı şu; : ‘Bu bir tuzaktır. Bizi baştan aday tartışmasına dahil etmek, Türkiye’nin gündemini değiştirmenin bir yoludur. İçlerindeki çatlakları ve çaresizliği örtbas etmek istiyorlar.’

AA-20240906-35578955-35578953-CHP_20_OLAGANUSTU_KURULTAYI_BASLADI

“ERDOĞAN SEÇİMDEN KAÇINIRSA BİR ADAYA İHTİYACI VAR DEMEKTİR”

Erdoğan gelecek yıl kasım ayında erken seçime hazır olduğumu söylemezse o tarihten sonra bir daha erken seçim yapamayacak demektir. Hatta YSK’nın kararına göre ikinci döneminde olsa ve bu dönemde 360 ​​kişi oy kullanmazsa seçim öne alınamaz ve aday olamaz. Erken seçimden kaçındığı için adaya ihtiyacı var demektir.

Ekran görüntüsü 2024-10-13 153306

ANAYASA TARTIŞMASINDA ÇOK Sert SÖZLER

Sayın Tayyip HÜDA PAR’a bir şey söyleyemez. Bahçeli, HÜDA PAR’a bir şey söyleyemez. Sayın Numan da HÜDA PAR’ın tartışma alanını genişletecek. İlk 4 maddeye dokunanın elini kıracağız!

ANKET ÇIKTILARI: İLK BÖLÜMÜMÜZ

Moral motivasyonumuz yüksek, anketlerde birinci partiyiz. Yayınlanan 9 anketin 8’inde CHP önde gidiyor. Böyle bir partinin aday sorunu yoktur. Ama Türkiye’nin önemli büyükşehirlerini CHP’nin elinden almayı başaramadı, hatta verdi, CHP’nin kazandığı seçimin kaybedenine aday bulmak zor olacak.”

Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber