Cumartesi, Temmuz 27

MSB ve Ticaret Bakanlığı’ndan ‘İsrail ile iş birliği ve silah ticareti’ iddialarına yanıt geldi!

Milli Savunma Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı İsrail’e ilişkin iddiaları yalanladı. Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesaplarından “İsrail ile işbirliği iddialarına ilişkin açıklama” başlıklı bir açıklama paylaştı.

MSB: FAALİYET YOK

MSB’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“İsrail’in Gazze’deki hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemleri ayrım gözetmeksizin devam ediyor. Filistin’e her zaman destek veren Türkiye Cumhuriyeti, Filistinlilere zarar veren faaliyetlerde bulunmamalı ve bu tür faaliyetlerde bulunmamalıdır. ” Katılmak mümkün değildir.

“Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı’nın İsrail’le askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayi işbirliği dahil herhangi bir faaliyeti bulunmamaktadır.”

TİCARET BAKANLIĞI: ‘HABER MANİPÜLASYON AMAÇLIDIR’

Ticaret Bakanlığı da İsrail ile silah ticareti iddialarına ilişkin bir basın açıklaması paylaştı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Bazı internet sitelerinde yer alan resmi TÜİK verilerine göre, Ocak 2024 itibarıyla Türkiye’den İsrail’e barut, patlayıcı, yanıcı madde, mühimmat, silah ve yedek parça ihracatının devam ettiği ortaya çıktı.”
Ocak ayında,

  1. Fasıl başlığındaki “yanıcı jeller ve çakmak sıvıları”, barut ve patlayıcı maddeler, piroteknik ürünler, kibritler, piroforik alaşımlar, yanıcı malzemeler
  2. Bu bölümde, Silah ve mühimmat, bunların parçaları ve aksesuarları başlığı altında “av tüfeği ve balıkçılık malzemelerinin (zıpkın vb.) yedek parça ve aksesuarlarının” ihraç edildiği anlamına geliyordu.
    Dolayısıyla gümrük tarifesinin bölüm başlıklarında yer alan ifadeler manipüle edilerek kamuoyunun yönlendirildiği anlaşılmaktadır. Yabancı sitelerin sunduğu bu haberler manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır.
    Bunu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Çiftçiler Brüksel'i savaş alanına çevirdi!  Polise gübre sıktılar, sis bombası attılarÇiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdi! Polise gübre sıktılar, sis bombası attılar
Türkiye'ye çöl tozu geliyor!  Orhan Şen'den uyarı geldi: Türkiye’ye çöl tozu geliyor! Orhan Şen’den uyarı geldi: “Maske takmanız gerekebilir”
6 yaşındaki Asel'in ölümüne neden olan sürücü hakkında karar çıktı!6 yaşındaki Asel’in ölümüne neden olan sürücü hakkında karar çıktı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking