Cumartesi, Temmuz 27

‘Kemalizm virüstür’ demişti… Erdoğan, Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı

AKP Genel Başkanı ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İmzalanan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Erdoğan’ın imzasıyla 4 bakanlığa başmüfettiş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ise vergi başmüfettişleri atandı. Erdoğan 4 üniversitenin rektörlerini atadı.

Antalya Belek Üniversitesi Rektörlüğünde Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğünde Prof. Dr. İsmail Boz, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğünde Prof. Dr. Selman Öğüt, İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğünde Prof. Dr. Güliz Muğan atandı.

Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Zeki Ertem o kovuldu.

“KEMALİZM VİRÜSTÜR” DEDİ…

Haber Global’de Erhan Ertürk’ün sunduğu “Müzakere” programında Kemalizm Bir tartışma vardı.

AKP Pelikan grubuna yakın olduğu iddia edilen Selman Öğüt, “Kemalizm bir virüstür” sözleri Erhan Ertürk’e ait. “Bugün Atatürk’ün devrimlerini sorguluyorsunuz. Hilafet yeniden kurulmalı mı?” Ona sorduklarında sessiz kaldı “Mustafa Kemal Atatürk bu dönemde yaşasaydı Tayyip Erdoğan’ı desteklerdi.” ilan etti. Öğüt’te Ertürk, “Bilemeyiz, şu anda spekülasyon yapıyoruz” dedi.

Öğüt, Ertürk’e sert sözlerle karşı çıkarken bir ara “Oraya otur” İfadesini kullandı.

Stüdyoda bulunan gazeteci Özlem Gürses de Öğüt’e tepki göstererek şunları söyledi: “Bu ne kadar kötü bir üslup?” kiliseler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking