Pazartesi, Temmuz 8

İngiltere’de İşçi Partisi’nin zaferi sonrası dünya liderlerinden tebrik mesajları – Son Dakika Dünya Haberleri

İngiltere’de sandıkların kapanmasının ardından ilk sonuçlara göre seçimler İşçi partisi kazanmak. İşçi Partisi, oyların yüzde 70’ini alarak Avam Kamarası’nda 410 sandalye kazandı.

İngiltere’yi 14 yıldır yöneten Muhafazakar Parti’nin sandalye sayısı 110’a düştü. Rishi Sunak Sonuçların ardından yaptığı açıklamada, “Genel seçimi İşçi Partisi kazandı ve Keir Starmer’ı arayıp onu tebrik ettim” dedi. İşçi Partisi lideri Keir Starmer şunları söyledi: “Değişim için çalışmalar bugün başlıyor” dedi.

DÜNYA LİDERLERİNDEN KUTLAMA MESAJLARI

Kanada Başbakanı Justin Trudeau İşçi Partisi Lideri Starmer’ı tebrik ediyoruz, “Birleşik Krallık’ta tarihi bir seçim zaferi. Atlantik’in her iki yakasındaki insanlar için daha ilerici ve eşitlikçi bir gelecek inşa etmek için önümüzde yapılacak çok iş var.” dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Carlo Michele Sırasında, “Keir Starmer’ı Birleşik Krallık’taki tarihi seçim zaferinden dolayı tebrik ediyoruz. Birleşik Krallık’ın bu yeni döngüsünde sizinle ve Hükümetinizle birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese şunları söyledi: “Arkadaşımı ve Birleşik Krallık’ın yeni Başbakanını tebrik ederim. Onun yankı uyandıran seçim zaferi üzerine, yeni gelen yetkililerle yapıcı bir şekilde çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” mesajını paylaştı.

Estonya Başbakanı Kaja Kalla İki ülke arasındaki ilişkilere dikkat çekerek, “ Keir Starmer, tarihi seçim zaferinizden dolayı sizi tebrik ediyor. Estonya ve Birleşik Krallık en güçlü müttefikler ve en yakın dostlardır. Birleşik Krallık’ın ortak güvenliğimize olan bağlılığı her Estonyalı tarafından takdir edilmektedir. Mükemmel işbirliğimizin gelişmeye devam edeceğinden eminim.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: baraj doluluk oranları - izmir su kesintisi - Adana Demirspor - 2024 Yerel Seçimleri -
Antalya Haber Sunucu
marsbahis giriş