Cumartesi, Temmuz 27

“İkinci dönem bu yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla bambaşka olacak” – GÜNDEM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tarihi kimliğinin en önemli parçaları arasında yer alan ve son dönemde hayata geçirilen projelerle yeniden parıldayan Basmane Mahallesi’ne konuk oldu. İlçe sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yürüttüğü kamulaştırma ve restorasyon projelerinden ve çocuklara yönelik spor faaliyetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. İzmir’in Lonely Planet’in “Seyahatin En İyileri 2024” listesine dahil edildiğine değinen Başkan Soyer, “İkinci dönemin yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan tamamen farklı olacağını göreceksiniz.” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Basmane’deki tarihi Altınpark kafede vatandaşlarla buluştu. Dezavantajlı bölgelerde proje ve yatırımlarını artıran Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Basmane sakinleri ilçeye davet ederek yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür etti. Toplantıya yurttaş gözlemcisi ve yazar Orhan Beşikçi de katıldı. Basmane’deki proje ve çalışmalarda Orhan Beşikçi’nin desteğini aldıklarını hatırlatan Başkan Soyer, yeni dönemde daha birçok projenin hayata geçirileceğini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden örnekler veren Beşikçi, bölgedeki spor faaliyetlerine de ayrı bir not verdi. Ayrıca toplantıda Başkan Soyer’e judo kıyafeti ve siyah kuşak hediye edildi. “Kur korumalı mevduat yerine ‘korumalı kamu belediye hizmetleri’ sağlıyoruz”
Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Tunç Soyer, şunları söyledi: “Ekonomik kriz öyle bir noktaya geldi ki enflasyonla baş etmek neredeyse imkansız hale geldi. Muhtemelen asgari ücrette bir artış olacak ama artan hayat pahalılığı karşısında böyle bir artışın ne gibi bir faydası olacağı belli değil. Kısacası çok tatsız bir dönemden geçiyoruz. Bu zorluklar en çok ihtiyaç sahibi ve mazlumları etkiliyor. Döviz korumalı mevduat hesabı bulunmaktadır. Kim ve ne koruyor? Milyonları olan zenginleri korur. “Belediye olarak borsa korumalı mevduat yerine ‘korumalı kamu belediyeciliği hizmeti’ verdiğimizi söylüyoruz” dedi. “5 yılda çok hizmet verdik”
Başkan Soyer, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceliği dezavantajlı bölgelerdir, 5 yıl önce de söylediğim gibi, hâlâ da söylemeye devam ediyorum” ve ekledi: “Çünkü bu şehrin refahı ​​Eşit paylaştırılmalı. Biz diyoruz ki; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynakları ve geliri herkese eşit gitmeli ki, gelir dağılımındaki adaletsizliği bir nebze olsun değiştirebilelim. O yüzden bu çalışmalara ikinci yarıyılda da devam edeceğim.” İkinci dönem yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan tamamen farklı olacağını görün” dedi. “Türkiye’de böyle bir şehir yok”
Başkan Soyer, tarihi Basmane bölgesindeki restorasyon çalışmalarının devam edeceğini söyledi. “Bu şehrin kimliğini korumak istiyoruz” diyen Başkan Soyer, şunları ekledi: “İzmir’de 13 arkeolojik kazının tamamını destekliyoruz. Türkiye’de bu desteği veren başka bir belediye yok. Tarihi değerlerin tamamını gün yüzüne çıkaracağız. ​​İzmir kimliğinin bir parçası olduklarını ve bu şehirde yaşayan insanların bu zenginlikleri görmesini, sahiplenmesini sağlayacağız. 5 yıl önce çok renk, çok ses, çok nefes dedim. İnsan toplumları da tıpkı doğa gibidir. Doğa güzeldir, renklerdir, farklı bitki türleridir, çeşitliliktir. İnsan toplulukları da tıpkı doğa gibi, farklı kültürler, diller ve düşüncelerle zenginleşir. “İnsan topluluğunu zengin kılan, farklı düşünceler, farklı kültürlerdir. Farklı şehirler” dedi. “İzmir dünyanın 10 şehri arasında”
İzmir’in Lonely Planet’in “Seyahatin En İyileri 2024” listesine girdiğine değinen Başkan Soyer, şunları söyledi: “Dünyada ziyaret edilecek 10 şehir geçen ay seçildi. 10 şehir arasında Paris, Barselona, ​​​​tüm büyük ve güzel şehirler var. Dünyada ama bir tanesi İzmir. Bununla gurur duyuyoruz. İzmir’de yabancı turist sayısı bir buçuk milyona yaklaştı. Bu 4 yılda bunu 3 milyonun üzerine çıkardık. İki katına çıkardık. İlk hedefimiz; En kısa sürede 4 buçuk milyon. İYİ; “Hedefimiz İzmir’in nüfusu kadar yurt dışından da turist çekmek” dedi. “Teşekkür ediyoruz ve sizi alkışlıyoruz”
Basmane’de yürütülen çalışmaları tek tek anlatan ve şükranlarını dile getiren Orhan Beşikçi, şöyle konuştu: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı Yıldız sineması, Bıçakçı Han, Güvenlik oteli ve Carfi sarayının kamulaştırılmasıyla gurur duyuyoruz. Restorasyonuna başlanan ve kente kazandırılan Tevfik Paşa Konağı’nı konuştuk.Basmane Hamamı’nda binlerce kişi yıkandı, berber hizmeti aldı ve temiz çarşaflarla geri gönderildi.Bu çalışma halen devam ediyor.Bu örnek bir sosyal proje değil Sadece İzmir için değil, Türkiye için de dünya için de teşekkür ederiz. Altınordu Spor Kulübü’nün bahçesine yüzme havuzu yaptırdınız. O havuzda binlerce çocuğumuz yüzmeyi öğrendi, onlar da yüzmeyi öğrendiler. su sporları ve masal oyunları oynama şansı yakaladılar. Ayrıca Agora kazı alanı ve Antik Tiyatro’ya katkılarınız da çok önemli. Eskiden kazılar 2-3 ay yapılırken şimdi 12 ay kazı yapılabiliyor. Aynı şekilde Mirali ilçesinde de Cumhuriyet Halk Partisi çeşmesi vardı, o çeşmeyi siz işletiyordunuz. Yine Namazgah Hamamı’nın yanında Gönül yazlık sineması vardı. Bugün o sinemayı film izlemeye uygun hale getirdiniz. Bundan sonra yine birlikte olacağız. Anafartalar Caddesi’ni ve Mezarlıkbaşı-Çorakkapı arasındaki anlaşmaları bir arada görmeyi umuyoruz. Basmane’ye katkınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. “Teşekkür ediyoruz ve sizi alkışlıyoruz” dedi. Başkan Soyer’e judo forması ve siyah kuşak
Miniklerin Bıçakçı Han’da spor yapma imkanı bulmasına yardımcı olan Belediye Başkanı Soyer’e judo kıyafeti ve siyah kuşak hediye eden milli judo antrenörü Münir Tunç, şunları söyledi: “Her koşulda Başkan Tunç Soyer’in yanındayız. İlçemiz vefayı bilen bir ilçedir. Basmane için yaptıklarınızdan dolayı sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.
Türkiye Judo Federasyonu Dış İlişkilerden Sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı Ersan Odaman, şunları söyledi: “Japon judo nezaket sporudur. Bu erdemi İzmir’e en çok kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımızdır” dedi.
Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking