Pazar, Eylül 8

İbrahim Haciosmanoğlu TFF başkanlığına seçildi

İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığını Mehmet Büyükekşi’den devraldı.

REKLAM

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Olağan Mali ve Seçim Genel Kurulu perşembe günü Ankara’da gerçekleştirildi. Resmi olmayan sonuçlara göre, Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu arasındaki başkanlık yarışını Hacıosmanoğlu kazandı.

Seçimlerde 321 TFF delegesi oy kullanma hakkına sahip oldu. Ancak kongreye 274 delege katılarak oy kullandı.

Katılımcılar arasında ayrıca Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, F.Bahçe Spor Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Hasan Arat ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan da yer aldı.

Seçimlerin ardından, Avrupa futbolunun yönetim ve denetleme organı olan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) ve dünya futbolunun en yüksek yönetim organı olan Fédération Internationale de Football Association’ın (FIFA) temsilcileri de katıldı.

Hacıosmanoğlu, seçim öncesi yaptığı açıklamada, “Biz futboldan geliyoruz, sorunları biliyoruz. Futbolun adil ve adil bir yönetime ihtiyacı var.”

Sorunları çözeceğiz ama ‘biz başardık’ diyerek değil, ortak paydada buluşacağız.”

Hacıosmanoğlu, “Bütün sorunlarımız adaletsizlikten kaynaklanıyor” dedi. Trabzonspor eski başkanı Hacıosmanoğlu, “Gömleklerimizi çıkardık” dedi.

“Hakemler hata yaptığında onları eleştireceğim ve bu hatayla ilgili açıklama yapmalarını isteyeceğim” diye ekledi.

Hacıosmanoğlu, kulüp başkanlarının Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmesini de yasaklayacağını belirtti.

“Adil bir yönetim istiyorsak bunu garanti edecek iradeye sahibiz. Eski defterlerin hepsini kapattık. Bir adım atan için 10 adım atacağız.”

Hacıosmanoğlu, TFF’nin resmen F.Bahçe olarak kabul ettiği 2010-2011 sezonunun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu öne sürerek, bu açıklamaların son günlerde sıradanlaştığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom