Cumartesi, Temmuz 27

Gıda enflasyonunu azaltmak için kooperatif sayısını çoğaltmak zorundayız

Bakan Bolat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte katıldığı Türkiye Kooperatifler Fuarı’nın Gaziantep’teki açılışında, fuara katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Yüzyılı vizyonu doğrultusunda kooperatiflerin üretim kapasitelerini geliştirmek, pazarlama, ticaret ve ihracatta daha fazla pay almalarını sağlamak amacıyla Ticaret Bakanlığı olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatan Bolat, şöyle konuştu: “Fuarlar Bayrama heyecan katıyorum. En çok keyif aldığım şey fuar açılışları.” ve ziyaretler. Üretim, ticaret, tanıtım, ihracat hepsi burada. Bu anlamda Gaziantep’i tercih ederek doğru bir karar verdik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hükümetin depremden etkilenen kentlerde ekonomi ve iş dünyasının yaralarını sarmak için acil önlemler aldığını söyleyen Bolat, girişimcilere önemli maddi yardım ve destekler sağladıklarını söyledi.

Türkiye’de 50 binin üzerinde kooperatif bulunduğunu belirten Bolat, şöyle konuştu:


“Kooperatiflerimiz tarımdan eğitime, konuttan krediye, ulaştırmadan kadın girişimciliğine, enerjiden zanaata kadar 40’a yakın sektörde faaliyet gösteriyor. Kooperatiflerimiz refahın tabana yayılmasını ve halkımızın üretime ve ticarete katılmasını sağlıyor. İşbirliği ve dayanışma. Bu noktada üreticiden tüketiciye hiçbir aracı yoktur.” “Ulaşılabilir kooperatiflerimiz sayesinde özellikle gıda ürünlerinde maliyetleri düşürmek, tasarruf etmek ve enflasyonu kontrol altında tutmak mümkün. Bu bağlamda gıda enflasyonunu düşürmek için kooperatif sayımızı hızla arttırmalıyız.”

Fuara 154’ü kadın kooperatifi olmak üzere 180 kişinin katıldığını, ülke genelinde 1.000’in üzerinde kadın kooperatifinin faaliyet gösterdiğini söyleyen Bolat, bakanlık olarak kadın kooperatiflerinin sayısının artması için kolaylıklar ve yardımlar sağladıklarını söyledi. kooperatifler.

Kooperatif sayısının hızla artacağını, 629 kadın kooperatifinin 866 projesine 2020’den bu yana 77 milyon lira tahsis edildiğini ve azami limitlerin artırıldığını belirten Bolat, tüccarlara da destek verdiklerini vurguladı.

Bolat, “Bu yıl esnafımıza çok uygun finansman koşullarıyla 153 milyar lira kredi verdik. Bu yıl 422 bin esnafımız bu krediden yararlandı.”

Kooperatiflerin üretim ve ticarete katılımının çok önemli olduğunu ve Bakanlık gibi “iyi yönetim”, “şeffaflık”, “doğrulanabilirlik” ve “kurumsal yapı” konularında kurallar getirdiklerini belirten Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kooperatiflerin başarıyla kurulmasını, üretim ve ticarette aktif olmasını, enflasyonun düşürülmesine katkıda bulunmasını istiyoruz.” “Katkıyı garanti etmeye çalışıyoruz” diye bitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking