Perşembe, Eylül 19

Genellikle yaşlı yetişkinlerde görülen kalp hastalıkları artık gençlerde de görülüyor – Son Dakika Sağlık Haberleri

Kötü beslenme alışkanlıklarının ve obezitenin giderek yaygınlaşması nedeniyle son yıllarda 50 yaşın altındaki kişilerde kalp hastalığı görülme sıklığı arttı.

“YAŞLILARIN HASTALIĞIYDI”

Konuyla ilgili olarak Acıbadem Adana Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Utku Alemdaroğlu, İhlas Haber Ajansı’na açıklama yaptı. Dr. Alemdaroğlu, “Bizi endişelendiren, kalp krizi vakalarındaki sayısal artışın ötesinde, kalp hastalarının yaşının 40 yaşına kadar azalmasıdır. Eskiden genel olarak yaşlı nüfus dediğimiz 50’li, 60’lı yılların hastalığı olarak görülüyordu ama artık bizden daha genç hastalara ameliyat etmeye başladık.” dedi.

“HER ZAMAN EGZERSİZ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Hareketsiz yaşamın kalp hastalıklarını artırdığını öne süren Dr. Alemdaroğlu, daha sonra şunları söyledi:

“Hastalar artık 45 yaşında bypass için bize geliyor. Tabii yediklerimiz ve hareketsizlik bunu değiştirdi. Artık arabalarımız var, toplu taşıma araçları var ve daha az hareket ediyoruz. Daha kötü besleniyoruz, zor şartlarda çalışıyoruz, bu da kalp-damar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Adana özelinde bakarsak sıcaklıklar artık iyice düştü ve dışarı çıkmaya uygun hale gelmeye başladı. Bu da dışarıda daha aktif olabileceğimiz anlamına geliyor. Şimdi hareket edelim, sürekli egzersiz yapalım. “Asansörü beklemek yerine 2-3 kat merdiven çıkmayı alışkanlık haline getirelim.”

Öte yandan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Utku Alemdaroğlu da beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiğini, kalp hastalıklarından korunmak için daha fazla su tüketmenin önemli olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş