Pazartesi, Temmuz 8

EURO 2024: UEFA’dan Türk milli futbolcu Merih Demiral’a ‘bozkurt selamı’ nedeniyle soruşturma

UEFA, EURO 2024 son 16 turunda Türkiye’nin Avusturya ile oynadığı maçta galibiyet sevinci sırasında parmaklarıyla “kurt selamı” olarak bilinen “kurt” hareketini yapan Meril Demiral hakkında soruşturma başlattı.

REKLAM

İngiliz The Sun gazetesi çarşamba günü yayınlanan makalesinde, Avrupa futbolunun yönetim ve denetleme organı olan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA), Türk milli futbolcu Merih Demiral hakkında “uygunsuz davranış” suçlamasıyla soruşturma başlattığı bildirildi. .

Almanya’da düzenlenen EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın son 16 turunda karşı karşıya gelen Türkiye ile Avusturya, 2-1 kazandı. Demiral, bitiş düdüğünün ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkü Ocakları ile özdeşleşen “bozkurt selamı” olarak bilinen jesti yaptı.

Avusturya’da 2019 yılında yürürlüğe giren ve son 16 turda Türkiye’ye mağlup olan “Semboller Kanunu” kapsamında “Gri Kurt Selamı” olarak bilinen hareket, “aşırıcılık ve Siyasal İslam ile mücadele” gerekçesiyle yasaklanmıştı. “. .

Semboller Kanunu kapsamında “gri kurt” sembolünün yanı sıra Avrupa Birliği (AB), ABD (ABD), Türkiye ve Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Kürdistan İşçi Partisi (PKK) de yer alıyor. diğer birçok ülkeden Müslüman Kardeşler, Hamas, Lübnan Hizbullahı, Hırvatlar gibi aşırı milliyetçi gruplara ait sembol ve işaretler yasaktır.

Fransa ise 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ülkü Ocakları’nın ülkedeki faaliyetlerini resmen yasaklamıştı.

Merih Demiral’dan açıklama

Milli takım oyuncusu Merih Demiral, gol kutlamasına ilişkin açıklama yaptı.

“İki gol attığım için çok mutluyum. Aklımda gol sevinci vardı, attım, Türkiye’yle ilgili. Türk olmaktan çok gurur duyuyorum, o yüzden golün ardından bunu iliklerime kadar hissettim. Böyle bir şey yapmak istedim ve bunu tribünlerde yaptığım için çok mutluyum. “Taraftarlarımızı gördükten sonra daha fazlasını yapmak istiyorum, çok mutluyum.”

Devlet Bahçeli’den UEFA’ya tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA’nın Merih Demiral hakkında açtığı disiplin soruşturmasına tepki gösterdi.

X hesabına açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, UEFA’nın kararının kasıtlı provokasyon olduğunu söyledi.

UEFA’nın soruşturma kararını kınayan Bahçeli, “Sahadaki mücadelenin masada boşa gitmemesi için sakin ve basiretli olunması” çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: baraj doluluk oranları - izmir su kesintisi - Adana Demirspor - 2024 Yerel Seçimleri -
Antalya Haber Sunucu
marsbahis giriş