Cumartesi, Temmuz 27

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Azerbaycan’a ‘saldırmazlık anlaşması’ önerisi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kapsamlı bir barış anlaşması imzalanıncaya kadar Bakü’nün “saldırmazlık anlaşması” imzalamasını önerdiğini söyledi.

REKLAM

Erivan ve Bakü, Azerbaycan’ın geçen yıl geri aldığı Dağlık Karabağ bölgesi için biri 2020’de, diğeri 1990’larda olmak üzere iki savaş yaptı.

Paşinyan, Ermeni Ordusu Günü kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Azerbaycan’a karşılıklı silah kontrol mekanizması ve barış anlaşmasının imzalanmasında gecikme olması halinde saldırmazlık anlaşması imzalanması teklifinde bulunduk” dedi.

Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev daha önce yaptıkları açıklamalarda 2023 yılı sonuna kadar barış anlaşması imzalanabileceğini belirtmişlerdi.

Ancak uluslararası aktörlerin arabuluculuğunda yürütülen barış görüşmelerinde şu ana kadar ilerleme kaydedilmedi.

Paşinyan’ın Bakü’den son çağrısına henüz yanıt gelmedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı ve Ermenistan Başbakanı tarafından 7 Aralık’ta yayınlanan ortak açıklamada, Bakü ile Erivan arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Bakü ile Erivan arasında güvenin güçlendirilmesine yönelik önemli tedbirlerin alınması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi. iki ülke. Devletler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking