Cumartesi, Temmuz 27

Çin’deki solunum yolu hastalıkları yeni bir Covid-19 salgını olabilir mi?

Tayvan’ın yaşlılara, çocuklara, bebeklere ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilere Çin’e seyahat etmekten kaçınmaları tavsiyesi, Çin’de tam olarak ne olup bittiğine dair soruların ortaya çıkmasına neden oldu.

REKLAM

Çin’in geçen yıl Aralık ayında zorlu Kovid-19 kısıtlamalarını kaldırmasından bu yana solunum yolu hastalıklarında görülen artış, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Pekin’den daha fazla bilgi talep etmesine yol açtı. Bu talep dünya çapında şu soruları gündeme getiriyor: “Yeni bir salgın başlayacak mı?” Bu da şu sorunun sorulmasına yol açtı.

DSÖ daha sonra endişeleri gidermek için bir açıklama yayınlayarak Çinli sağlık yetkililerinin herhangi bir olağandışı veya yeni patojen tespit etmediğini ve doktorların ve halk sağlığı araştırmacılarının uluslararası alarma dair hiçbir kanıt bulamadığını söyledi.

Ancak Tayvan’ın yaşlılara, çocuklara, bebeklere ve bağışıklık sistemi zayıf olanlara Çin’e seyahat etmekten kaçınmaları tavsiyesi, Çin’de tam olarak ne olup bittiğine dair soruları gündeme getirdi.

Ülkede neler oluyor?

Ayrıca bazı sosyal medya kullanıcılarının hastanelerde damardan sıvı verilen çocukların fotoğraflarını paylaşması ve kuzeybatıdaki Xi’an gibi şehirlerde kalabalık hastanelerin görüntülerinin televizyonda yayınlanması, sağlık sisteminin bozulabileceği endişesini artırdı. .

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, 13 Kasım’da düzenlediği basın toplantısında, daha fazla ayrıntı vermeden solunum yolu hastalıkları vakalarında artış olduğunu söyledi.

Ancak DSÖ, Reuters’e gönderdiği bir e-postada “Çinli sağlık yetkilileri, izledikleri mevcut rakamların Kovid-19 salgını öncesindeki zirveden daha yüksek olmadığını bildirdi” dedi.

Uzmanlar neden endişelenmiyor?

Çin’deki doktorlar ve yurt dışındaki uzmanlar Çin’deki durumdan pek endişeli değiller. Bunun temel nedeni, diğer birçok ülkede pandemik önlemlerin hafifletilmesinin ardından solunum yolu hastalıklarında benzer artışların görülmesidir.

Raffles Medical Group Pediatri şefi Cecille Brion, “Gördüğümüz vakalar şu anda alışılmadık bir durum değil çünkü her zaman aynı öksürük, soğuk algınlığı, ateş ve iyi olan şey aslında tedavi edilebilir olmasıdır” dedi. Pekin.

Vaka artışının beklendiğini belirten Van Kerkhove, şöyle konuştu: “Genel olarak dünya genelinde solunum yolu enfeksiyonlarında bir artış görüyoruz. Okul çocukları oldukları ve zaten sonbaharda olduğumuz için çocuklarda da artış görme eğilimindeyiz. Kuzey Yarımküre. Kış aylarına giriyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking