Cumartesi, Eylül 28

Cevdet Akay, TBMM’de Türkiye’de yakalanan uluslararası çete liderlerinin 20,5 metrelik listesini açtı – Son Dakika Türkiye Haberleri

TBMM’de Sermaye Piyasası Kanunu’nda değişiklik önerisine ilişkin tartışmalar devam ederken, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Türkiye’de aranan ve yakalanan uluslararası suç örgütlerinin 20,5 metrelik liderlerinin yer aldığı listeyi kırmızı bültenle açtı.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Cevdet Akay konuşmasında şunları söyledi:

“Yine genel olarak baktığımızda kripto para piyasalarına ilişkin teklifin uygulamaya konması da gri liste açısından önemli. Bildiğiniz gibi Mali Eylem Görev Grubu tarafından gri listeye dahil edilmiştik. Bu gri listeden kaldırılacak kalan 40 kriter ise kripto para piyasalarına ilişkin düzenlemelerdir.” Bu yönetmeliğin ve tasarının onaylanmasının ardından 28 Haziran’da yapılacak ayın son toplantısında gri listeden çıkmayı ümit ettiğimiz, bunun için de gerekli çalışmaların titizlikle yapılması gerekeceği belirtildi.

Daha önce Aralık ayında bu platformdan bir liste paylaşmıştım. Kırmızı bültenle aranan uluslararası suç örgütleri, suç örgütleri, uyuşturucu baronları ve çetelerin listesini paylaştım. O listeyi paylaştığımda 15 feet uzunluğundaydı. Şimdi burada gördüğünüz gibi bu liste yaklaşık 20 metre uzunluğunda, parçalanmasını istemiyorum. Bu suç örgütleri ve uyuşturucu baronları yakalandı, ülkemizde ortalığı kasıp kavurdular, kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabii burada yakalanan kişilere çeşitli yaptırımların uygulanması da önemli. Yani hukuki olarak yargılanıp cezalandırılmaları önemli olduğu gibi ülke içindeki bağlantılarının ne olduğu da önemli.

Daha da ileri gidiyor ve ülkede esir alınan kişiler yok, sadece uluslararası kuruluşlar var ve hatta yakalanan bazı kişilerin isimlerinin açıklanmasından da vazgeçilmiş durumda. 42 kişi yakalanıyor ama kim olduğu söylenmiyor, toplu söyleniyor. Bu listeyi açıkladıktan sonra toplu açıklamalar gelmeye başladı. Burada MASAK yetkilileri de var diyorum. Türkiye’deki bu suç örgütlerinin temeli nedir, buradaki insanların muhasebe hareketleri nelerdir? “Bu, suç gelirlerinin aklanmasını içeriyor ve kripto para piyasalarıyla ilgili konuları takip edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking