Pazar, Eylül 29

Celestia finansman turunda 100 milyon dolar topladı

Celestia Vakfı; Syncracy Capital, Bain Capital Crypto liderliğindeki bir finansman turunda 1kx, Robot Ventures ve Placeholder gibi yatırımcıların katkılarıyla 100 milyon dolar topladı.

23 Eylül’de yapılan açıklamaya göre, Celestia’nın ilk modüler veri kullanılabilirliği protokollerinden biri olarak yakın zamanda piyasaya sürülmesinin ardından, toplanan sermaye bugüne kadarki toplam finansman tutarını 155 milyon dolara çıkarıyor.

Girişim, blockchain ağlarında büyük zorluklar olan ölçeklenebilirlik ve veri kullanılabilirliğine çözümler sunmayı amaçlıyor.

2023’te Celestia’nın mimarisi, fikir birliği ve veri kullanılabilirliği katmanlarını yürütme katmanından ayırarak geliştiricilerin Ethereum gibi geleneksel monolitik zincirlerden daha fazla esnekliğe sahip 2. katman toplamaları oluşturmasına olanak tanıyor.

Ethereum gibi geleneksel blok zincirleri her şeyi (veriler, işlemler ve güvenlik) tek bir katmanda yönetir. Bu süreç esnekliği sınırlar ve performans kaybına neden olur. Bu noktada Celestia alternatif olarak kendisini blockchain kullanıcılarına sunuyor.

Eylül başında açıklanan yol haritasında geliştiriciler, ekosistemin verimliliğini artırmak için blok boyutunu 1 gigabyte’a çıkarma sözü vermişti. Girişim, bu yükseltmenin Celestia’nın ağ kapasitesini Visa’nınkini aşacak şekilde artırabileceğini ve saniyede çok daha fazla işlem gerçekleştirmesine olanak sağlayabileceğini söyledi.

Kaynak: Celestia

Bu sorunlara çözüm sunan tek proje Celestia değil. Veri kullanılabilirliği üzerinde çalışan diğer blockchain girişimleri arasında EigenLayer’s EigenDA ve Polygon’s Avail gibi oyuncular yer alıyor.

Mayıs ayından bu yana Celestia, Ethereum’dan istikrarlı bir şekilde pazar payı kazandı. Ethereum’dan yüzde 20 civarında pay alarak başlayan blockchain ağı, temmuz ayı sonunda bu oranı yüzde 40 civarına çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking