Cuma, Ekim 18

Bomba ihbarı, şüpheli kişi paniği… Diğer sporlar

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları bugün başladı, güvenlik nedeniyle bir dizi önlem alınan Fransa’nın başkenti Paris’e Fransız vatandaşlar da dönmekte zorlanıyor. Tren seferlerinin iptal edilmesi yolculara sıkıntı yaşattı. Ayrıca Mulhouse Havalimanı’nda yaşanan bomba ihbarı üzerine havalimanı boşaltılarak uçuşlara bir süre ara verildi. Oyunlar öncesinde şok gelişmeler yaşanmış ve İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine katılmak üzere geldiği Fransa’da güvenlik sorunları nedeniyle uçakta 40 dakika tutuklu kalmıştı.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

Olimpiyatlar Nefes Kesen Görüntülerle Başladı

33. Yaz Olimpiyat Oyunlarının resmi başlangıcı, başkent Paris’te Seine Nehri üzerinde düzenlenen törenle gerçekleşti. Tüm dünyanın merakla beklediği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları bu görüntülerle başladı.

Ekran görüntüsü_6

Açılış törenine Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ve çok sayıda ileri gelen katıldı.

Ekran görüntüsü_11

Törende Türkiye adına üst düzey temsilci olarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat da hazır bulundu.

AA-20240726-35240824-35240805-PARIS_2024_YAZ_OLIMPIYAT_OYUNLARI_ACILIS_TORENI

MİLLİ SPORCULARIMIZ BAYRAĞIMIZI BÖYLE TAŞIDI

Fransa’da düzenlenen Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni kapsamında katılımcı ülkelerden gelen heyetler tekneyle Seine nehrini geçerek sporseverleri selamladı.

AA-20240726-35240824-35240808-PARIS_2024_YAZ_OLIMPIYAT_OYUNLARI_ACILIS_TORENI

Açılış törenine, oyunlarda Türkiye’yi temsil edecek milli sporcular da ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

ÜLKENİN SPORCULARI GEÇİT DÖNÜŞÜNDE

Fransa’da düzenlenen Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni kapsamında katılımcı ülkelerden gelen heyetler tekneyle Seine nehrini geçerek sporseverleri selamladı.

R

Oyunlara 206 delegasyondan 10.500 sporcu katıldı. Tören, binlerce sporcuyu taşıyan 85 geminin Seine Nehri üzerindeki Austerlitz Köprüsü’nden yola çıkmasıyla başladı. Açılış töreni kapsamında çeşitli gösteriler yapılırken, katılımcı ülkelerden gelen heyetler yağmur altında tekneyle Seine nehrini geçerek sporseverleri selamladı.

Ekran görüntüsü_13

Sporcuları taşıyan gemilerin 6 kilometrelik yolculuğu Iena Köprüsü’nde sona erdi. Törende hazır bulunan heyetler, Notre Dame Katedrali, Paris Belediye Binası, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçeleri, Sakatlar Anıtı, Grand Palais ve Eyfel Kulesi gibi ülkenin başlıca tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Seine Nehri üzerindeki gezileri sırasında.

Ekran görüntüsü_12

Törende Olimpiyat meşalesi elden ele dolaşırken, ilk dağıtan da Zinedine Zidane oldu.

HAVALİMANI’NDA BOMBA PANİĞİ

Bugün, Mulhouse yakınlarındaki Saint-Louis’deki (Haut-Rhin) Basel-Mulhouse Uluslararası Havaalanı bu sabah boşaltıldı. Havaalanının “güvenlik nedeniyle” boşaltıldığı kaydedildi.

6

Havalimanının internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Güvenlik nedeniyle terminalin boşaltılması gerekiyordu ve şu anda kapalı.”

ÖNCEKİ GÜN STADYUMDA BOMBA PANİĞİ YAŞADI VE HERZOG, ŞÜPHELİ KİŞİ NEDENİYLE UÇAKTA 40 DAKİKA SÜREYLE UYARI YAPTIK.

Öte yandan İsrail’in olimpiyatları oynayacağı stadyumun yakınında bulunan şüpheli çanta polis müdahalesine yol açtı. Şüpheli çantanın bulunmasının ardından çevredeki sokaklar geniş güvenlik şeridi altına alınırken, polis yolu tamamen trafiğe kapattı.

2

İSRAİL AKSESUARI GERİLİMİ ARTIRIYOR

NTV’nin Bild’den çevirdiği habere göre, İsrail’in katılımı ve ortaya çıkan tehlikeli durum nedeniyle güvenlik tedbirleri daha önce en üst düzeye çıkarılmıştı. Yetkililer son raporun ardından alarma geçti.

7

3

HERZOG UÇAKTA 40 DAKİKA BEKLENDİ

İsrail basını, İsrail Devlet Başkanı Herzog ve beraberindeki heyetin, ‘uçağın indiği havalimanı yakınındaki bir binanın çatısında şüpheli bir kişinin görülmesi üzerine güvenlik gerekçesiyle uçakta 40 dakika gözaltında tutulduğunu bildirdi. Herzog’un sözcüsü olayla ilgili ayrıntı vermedi ancak şüpheli güvenlik durumunun geçtiğini duyurdu.

5

GÜVENLİK GİDERLERİ ZİRVEYE ULAŞTI

Paris’teki kesin ölçümlerin ayrıntıları gizli tutuluyor. Ancak şu kadarı biliniyor: 2024’te sporcu güvenliğine yapılan harcamalar, üç yıl önceki Tokyo Oyunları’nın neredeyse iki katı olacak.

1

4Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
Atletico Madrid'in yıldızı Trabzonspor'a imza attı!Atletico Madrid’in yıldızı Trabzonspor’a imza attı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber