Cumartesi, Temmuz 27

Biden: Netanyahu İsrail’e artık faydadan çok zarar veriyor

Biden: Refah’ın işgali bizim için kırmızı çizgi ama İsrail’e asla sırtımı dönmeyeceğim. İsrail’in savunması kritik olmaya devam ediyor.

REKLAM

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “İsrail’e yarardan çok zarar verdiğini” söyledi.

MSNBC’ye verdiği röportajda Biden, Gazze’ye yönelik saldırılarda ve bu saldırılarda öldürülen 30 binden fazla sivilde Netanyahu’nun sorumluluğunun ağır olduğunu, bu kadar insanın sırf “Hamas’ı takip ederek” öldürülemeyeceğini söyledi.

Biden: İsrail’e destek devam edecek

“Başbakan Binyamin Netanyahu ile ilgili kırmızı çizginiz nedir? Kırmızı çizginiz var mı? Mesela Refah’ın işgali kırmızı çizgi olabilir mi?” Sorulduğunda Biden, “Bu bir kırmızı çizgi ama İsrail’i desteklemeye devam edeceğim. İsrail’i savunmak hâlâ kritik.” O cevapladı:

Ancak Gazze’deki ölü sayısının “çok yüksek” olduğunu vurgulayan Biden, Netanyahu hükümetinin “sivil hayatların nasıl hedef alınmayacağı” konusuna ciddi şekilde odaklanması gerektiğini vurguladı.

Gazze’de ölü sayısı 31 bini aştı

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan Gazze’de yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 156 gündür gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte 85 Filistinlinin ölümüne neden olduğu, ölü sayısının 31 bin 45’e, yaralı sayısının ise 130 Filistinli olmak üzere 72 bin 654’e çıktığı belirtildi. son günlerde. saldırılar.

İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin yüzde 72’sinin çocuk ve kadın olduğunu belirten bakanlık, İsrail’in Gazze’de son 24 saatte “8 katliam” yaptığını, enkaz altında hâlâ ölülerin bulunduğunu bildirdi. Sokaklar. yol kenarları. İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil koruma görevlilerinin cenazelere ulaşamadıkları vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking