Cumartesi, Temmuz 27

Başkan Tugay’ı duygulandıran sürpriz – GÜNDEM

Başkan Tugay, kayıt sırasında aldığı ilkokul diplomasını kendisine takdim ederken duygusal anlar yaşadı. Törende konuşan Başkan Tugay, “Bu okulun kimliğini ileriye taşımak, mezun olmak büyük bir gurur. Bu gururu ileriye taşımak ve büyütmek öğrencilerin ve mezunların sorumluluğundadır. “Ben çıtayı İzmir Büyükşehir Belediyesi seviyesine çıkarmayı başardım, daha da yukarıya çıkarmak sizin göreviniz olsun” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay, orta ve yüksek öğrenimini gördüğü Karabağlar İnönü Anadolu Lisesi’nde Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay, Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis CHP Grup Başkanvekili Dr. Zafer Levent Yıldır, müdür Nurgül Bodur ve okul yöneticileri tarafından karşılandı.

İlkokul diploması sürprizi

Program başlamadan önce Başkan Tugay bir sürprizle karşılaştı. Tugay’ın okula kayıt sırasında ibraz ettiği 1977 ilkokul diploması kendisine yine müdür Nurgül Bodur tarafından takdim edildi. Duygulanan Başkan Tugay bile akıllarda kalan anıları paylaştı.

Çocukluğundaki hayali pilot olmaktı

Dostane sohbette konuşan Başkan Tugay, “Lise son sınıfa kadar pilot olmayı düşünüyordum. Bir gün matematik öğretmenimiz tek tek sordu. Benim dışımda herkes doktor olmak istiyordu ama o sınıftaki tek doktor bendim. Kimse pilot olmadı. O dönemde Hava Harp Okulu sınavına girebilmek için veli onayı gerekiyordu. “Ne annem ne de babam bunu onaylamadı” dedi. Öğrencilere “sınıf arkadaşlarım” diye hitap eden Başkan Tugay, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen öğrencileri de hayal kırıklığına uğratmadı. Başkan Tugay, tören alanına giderken iki öğrencinin org ve keman eşliğinde sunduğu müzikli ziyafeti dinledi.

Tugay: “Burada olmak benim için büyük bir onur”

Törende konuşan Başkan Tugay, öğrenci yaşamına dair bilgiler paylaştı. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdiğini, arkadaşlarına yardım ettiğini ve öğretmenleriyle her zaman iyi ilişkiler kurduğunu söyleyen Başkan Tugay, “Ben buradan 41 yıl önce mezun oldum. Okulumuzun kuruluşunun 50. yılında İzmir’in 35. Belediye Başkanı olarak bu ortamda bulunmak benim için büyük bir onurdur. Bu benim okulum. Baktığımda her şeyiyle huzur ve gurur veren bir okul olduğunu, hala bu kimliğini koruyan, değerli müdürümüz ve öğretmenlerimizle emin ellerde olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Ben de bir öğretmenin oğluyum. Öğretmenlerimize hak ettikleri maaşın ödenemeyeceğini belirtmek isterim. Bahçenin her köşesinde ve okulun içinde ayak basmadığı yer kalmadı. Hem ortaokulu hem de liseyi bu binada ve bahçede geçirmiş bir İnönü Lisesi mezunu olarak binlerce hatıranın aklıma geldiğini ve bunun beni ister istemez heyecanlandırdığını söylemek isterim. Belki şu anda burada bulunan çocuklardan biri bir gün bu şehrin büyükşehir belediye başkanı olabilir. Kendini çok özel ve sorumlu görevlerde, hatta belki daha üst konumlarda bulabilir. “Görüyorsunuz, dünya tarihinde önemli bir kişiye dönüşebilir” dedi.

“Bu Vatanın Evladı Olmaktan Onur Duyun”

Gençlere eğitimleri boyunca önemli tavsiyelerde de bulunan Başkan Tugay, şunları söyledi:

“Okulumda mutlu bir öğrencilik hayatım oldu, öğretmenlerim tarafından hep sevildim. Ben de hep şiir okuyan, törenlerde konuşma yapan çocuklardan biriydim. Bu okulda başarı, mutluluk ve huzurla yaşadım. Halen bu okula büyük bir sevgi ve saygıyla bağlıyım. Kendimi bu okulun öğrencisi gibi hissediyorum. Ama bu okuldan mezun olmuş bir son sınıf öğrencisi olarak, bir sınıf arkadaşı olarak, hayatta başarılara imza atmış bir ağabeyiniz olarak size tavsiyem; Okulunuzu iyi hatırlamak ve gelecekte de arkadaşlıklarınızı korumak için her arkadaşınızla ilgilenmelisiniz. Mümkün olduğunca birbirinizi destekleyin. İzmir İnönü Lisesi öğrencisi olmanın çok gurur verici bir şey olduğunu düşünüyorum. İzmir’in çok güzel okulları var. Bu okulun kimliğini ileriye taşımak, mezun olmak ve bunu ifade etmek büyük bir gurur. Bu gururu ileriye taşımak ve büyütmek öğrencilerin ve mezunların sorumluluğundadır. Ben çıtayı İzmir Büyükşehir Belediyesi seviyesine çıkarmayı başardım, daha da yukarıya çıkarmak sizin göreviniz olsun. Hayatınızdaki en önemli şey sağlıklı, mutlu olmak ve sevdiklerinizle birlikte olmaktır. Her insan başarılı, zengin ve güçlü olmak ister ama mutluluk ve sağlığın yanına üçüncü bir şeyi koymak zorunda kalsaydık, o da onurumuzu korumaktır derdim. Bu şeref, hem bu milletin mensubu olmanın şerefidir, hem İzmirli olmanın şerefidir, hem de İzmir İnönü Lisesi öğrencisi olmanın şerefidir. Sizden bu kimlikleri sonuna kadar korumanızı istiyorum. Çünkü milletimiz ne kadar yüksekse, o milletin mensubu olmaktan hepimiz o kadar mutlu olacağız. Şehrimiz ne kadar gurur duyulacak örneklerle doluysa, biz de İzmirli olmaktan o kadar gurur duyuyoruz. Ve İnönü Lisesi mezunları ne kadar güzel işler yaparsa, bu ülkeye, dünyaya, insanlığa, iyiliğe ne kadar katkıda bulunursa, biz de o kadar gururlanıyoruz. Hepinizin çok başarılı bir hayat hikayesi olacağına şimdiden inanıyorum. Siz de inanın. Her biriniz diğerinizden daha değerli, özel ve ışıltılısınız. Herhangi bir zamanda bana ihtiyacın olursa, mümkün olduğu kadar yanında olacağıma söz veriyorum. “Kalbimde özel bir yerin var” dedi.

“Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde Türkiye’de baharı yayacağız”

Karabağlar Belediye Başkanı Kınay, etkinliği çok güzel bulduğunu söyledi. Kınay, şunları söyledi: “Karabağ’da bahar günlerini hep birlikte güzelleştireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın öncülüğünde bu geziyi İzmir’den tüm Türkiye’ye yayacağız. “Tüm güzelliklerin umutla büyümesini diliyorum” dedi.

2278 Sayılı Lisansüstü Tugayı

Öğrencilere gelecek vaat eden mesleklerin nasıl yapılacağı konusunda tavsiyelerde bulunan okul müdürü Nurgül Bodur, bu dönemin alın teri ve gönül teri gerektirdiğini söyledi. Müdür Bodur, şunları söyledi: “Bugünlerde ellinci yılını kutladığımız İnönü Anadolu Lisesi, yetiştirdiği bilim insanları, siyasetçiler, sanatçılar ve sporcularla ülkemize hizmet ediyor. Bunun en güzel örneklerinden biri okulumuzun 2278 numaralı mezunu ve güzel İzmir’imizin Belediye Başkanı Cemil Tugay Bey’dir. Siz gençlere mesleki yolculuğunuzda ilham vermek için yanımızda.

Açılış konuşmalarının ardından vals ve halk oyunları gösterilerine katılan Başkan Tugay, üniversitelerin tek tek kurduğu stantları gezerek okul bahçesinden ayrıldı.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking