Cumartesi, Temmuz 27

AYM Başkanı’ndan Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda gündem olacak sözler: ‘Anayasal bir zorunluluktur’

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi’nin yeni üyesi Yılmaz Akçil’in Anayasa Mahkemesi Yargıtay Salonu’nda düzenlenen yemin töreninde konuşma yaptı.

ERDOĞAN VE KURTULMUŞ DA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törende, Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan’ın sözleri dikkat çekti.

3 (15)

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi’nin kararları 153. madde uyarınca kesindir ve gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Kararların uygulanması, her şeyden önce Anayasa’nın insanları bağlayan bir toplum sözleşmesi olmasının zorunlu bir sonucudur. Hepimiz.”

1 (90)

NE OLDU?

Avukat Can Atalay, Gezi Parkı davasından dolayı 18 yıl hapis cezasına çarptırılırken 25 Nisan 2022’de tutuklandı. Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde kalan Atalay, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde TİP Hatay milletvekili seçildi. Milletvekili seçildikten sonra avukatları aracılığıyla kayıt belgesini alan Atalay’ın tahliyesi için Yargıtay’a yapılan talep, ancak tutukluluğu nedeniyle milletvekilliği yemini edemediği için reddedildi.

GDSGSG

Can Atalay, talebinin reddedilmesi üzerine “özgürlük ve kişi güvenliği hakkının ihlal edildiği” iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Anayasa Mahkemesi, milletvekili görevden alınan tutuklu TİP üyesi Can Atalay hakkında iki kez ihlal kararı verdi, Yargıtay ise karara uymadı.Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Polis Özel Harekat (PÖH) 2024 SWAT Mücadelesinde üçüncü olduPolis Özel Harekat (PÖH) 2024 SWAT Mücadelesinde üçüncü oldu
Columbia montları, parfümleri ve saatleri A101'e gelecekColumbia montları, parfümleri ve saatleri A101’e gelecek
Korku özel çavuş: 1 ay önce evlendi!  Kurşun yağdıKorku özel çavuş: 1 ay önce evlendi! Kurşun yağdı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking