Cuma, Eylül 20

Apple Intelligence özelliklerini hangi cihazlar alacak? – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

Apple, yapay zekayı cihazlarına entegre etme konusunda birçok firmanın gerisinde kalsa da geçtiğimiz günlerde düzenlenen WWDC24’te önemli bir haber duyurdu. Apple Intelligence da bunlardan biri. Apple Intelligence’a baktığımızda kullanıcıların günlük görevlerini kolaylaştırmak için geliştirildiğini görüyoruz.

APPLE YAPAY ZEKAYA YÖNELİK BÜYÜK BİR ADIM ATTI

Apple Intelligence öncelikle dikkatleri iPhone’lara çekecek olsa da iPad’lere, Mac’lere ve hatta Apple Watch’a da gelecek.

Doğal dili anlayan Apple Intelligence, kullanıcıların metinlerini otomatik olarak düzeltmesine ve yeniden yazmasına olanak tanıyor. Yapay zeka, Email, Notes, Safari, Pages ve Keynote gibi uygulamalarda kullanılabiliyor.

Bu gelişmeyle birlikte Siri artık yalnızca sesle değil metinle de etkileşim kurabilecek.

Uygulama Amacı özelliği, Siri’nin farklı uygulamalarla doğrudan etkileşime girmesine olanak tanır.

Apple ayrıca OpenAI ile de ortaklık kurdu.

Peki Apple Intelligence hangi cihazlara gelecek?

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, iPad Pro (M1 ve daha yeni sürümlerde tanıtıldı), iPad Air (M1 ve daha yeni sürümlerde tanıtıldı), MacBook Air (M1 ve daha yeni sürümlerde tanıtıldı), MacBook Pro (M1 ve daha yeni sürümlerde tanıtıldı), iMac (M1) Mac Mini (M1 ve sonrasında tanıtıldı), Mac Studio (M1 ve sonrasında tanıtıldı), Mac Pro (M1 ve sonrasında tanıtıldı).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş