Cumartesi, Temmuz 27

Aktarlardan ‘kış çayı’ önerisi: Soğuk algınlığına karşı birebir! İçinde yok yok

Kasım ayının gelmesiyle birlikte soğuklar birçok ilde hissedilmeye başlandı. Kış ayları yaklaştıkça ve havalar soğudukça hastalıklar da artıyor gibi görünüyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar aktarlara yöneliyor ve bitkisel kış çaylarına ilgi gösteriyor.

MEVSİM GEÇİŞ HASTALIKLARINDAN KORUR

10 farklı bitkiden hazırlanan kış çayını öneren şifacılar, içerdiği vitaminler sayesinde mevsimsel hastalıklara karşı koruyabildiğini söylüyor. Sivas’ta tüccar olarak çalışan aktarlardan Hayrettin Bozdağ, kış çayı hakkında bilgi verdi.

Çayın içindeki bitkileri sıralayan Bozdağ, şöyle konuştu: “Bu çayın içinde ıhlamur, karanfil, nar çiçeği, kurutulmuş kuşburnu, tarçın, zencefil, zerdeçal, havlıcan, adaçayı ve melisa dediğimiz bitkiler var. Kış çayımız bunların karıştırılmasıyla elde edilen bir çaydır. Bu çayın özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Vatandaşlarımıza her zaman kış geldiğinde değil sonbahar aylarında bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri gerektiğini söylüyoruz. Böylece kışa hastalıksız girmek isteyeceksiniz. Bunu bilen müşteriler aktarlardan satın almaya geliyorlar. Kullanarak kışa hastalıksız girin. Bunlar magnezyum, çinko ve fosfor gibi değerleri içerir. İnsan sağlığına iyi gelen bu değerler mevcut yapıyı güçlendirdiği için hastalıkları da önlüyor” dedi.

“HAZIR DEĞİL KENDİNİZ YAPIN”

Paket halinde satılan atom çaylarının da bağışıklığa iyi gelebileceğini belirten Hayrettin Bozdağ, şunları söyledi: “Paketin içindeki küp şeklindeki atom çayları da biraz iyi ama kendi hazırladığımız çaylar daha iyi. Bunlar organiktir, makine veya metal bıçakların el değmediği ürünlerdir. Bu nedenle müşterilerimize tavsiye ediyoruz. Ayrıca kış çayını aktarlardan satın alabilir veya kendileri hazırlayabilirler. Bu şekilde tüketebilirler. Hazırlamak için su dolu bir çaydanlığa iki tutam atılır. Bunun kaynatılması gerekiyor. Ihlamur, tarçın ve nar çiçeklerinin renk ve aroma vermesi için kaynatılması gerekir. “Haşlanıp 5 dakika demlendirilmeli, sonra süzülüp içilmeli” dedi.

(İHA)

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Akşener'den 'Özgür Özel' mesajı!  İlk açıklama geldiAkşener’den ‘Özgür Özel’ mesajı! İlk açıklama geldi
Eski eşten kamera karşısında dehşet!  Oğlunun gözü önünde kabus yarattıEski eşten kamera karşısında dehşet! Oğlunun gözü önünde kabus yarattı
Bütün dünya bundan korkuyordu! Bütün dünya bundan korkuyordu! “Bırakın canavarlar kendileri bulsun”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking