Cumartesi, Temmuz 27

ABD bu kez oraya saldırdı: İran’a gözdağı! Bölge diken üstünde, vurulan hedefler dikkat çekti

Savaşın Gazze’den diğer ülkelere yayılması tüm dünyanın en büyük endişelerinden biri haline geldi. İsrail katliamını sürdürürken, son günlerde özellikle sivillerin öldürülmesi konusunda Batılı ülkelerden tepkiler eksik olmuyor. ABD, İsrail’le her konuda aynı fikirde olmadığını iddia etse de İsrail’e her türlü desteği vermeye devam ediyor. İran henüz savaşın doğrudan içinde değil ama son ABD saldırısının ardından bölge gergin!

ABD’NİN SURİYE’YE HAVA SALDIRISI

ABD’nin son saldırısı Merkezi Komuta (CENTCOM) tarafından duyuruldu. Açıklamada, Suriye’de İran’a yakın gruplara yönelik hava saldırıları düzenlendiği bildirildi.

CENTCOM’a yaptığı açıklamada,

Açıklamada, “ABD kendisini, personelini ve çıkarlarını savunmaya devam edecek” denildi. Açıklamaya yer verildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yaptığı yazılı açıklamada, Irak ve Suriye’de Amerikan personeline yönelik devam eden saldırılara, Suriye’nin doğusunda Devrim Muhafızları ve ona yakın grupların kullandığı tesislere yönelik hava saldırıları gerçekleştirildiğini doğruladı.

Açıklamada, vurulan hedeflerden birinin eğitim tesisi, diğerinin ise barınak olduğu belirtildi.

Thumbs_b_c_c3a77e2c7ce1ae10ae895dc2aaa1b08f

GEÇEN GÜN SURİYE’YE OPERASYON DÜZENLEDLER

Öte yandan ABD geçtiğimiz perşembe günü Suriye’de İran’a yakın grupları hedef aldığını açıklamıştı. Açıklamada, söz konusu hava saldırısının Suriye ve Irak’ta ABD vatandaşlarına yönelik saldırılara yanıt olduğu belirtildi ancak Suriye’de gerçekleştirildiği bölge ve sonuçları hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

(AA)

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
SON HABERLER |  KYK burs sonuçları açıklandıSON HABERLER | KYK burs sonuçları açıklandı
Kilo vermek isteyenler dikkat!  Boyutu küçük ama etkisi büyükKilo vermek isteyenler dikkat! Boyutu küçük ama etkisi büyük
Aile katliamı!  Şüphelerin yoğunlaştığı, saatlerce süren arama sırasında yatak odasında bulunduAile katliamı! Şüphelerin yoğunlaştığı, saatlerce süren arama sırasında yatak odasında bulundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking