Cuma, Temmuz 26

Abbas, Başbakan Muhammed Iştiyye’nin sunduğu istifayı kabul etti

Hükümetin istifasını kabul eden Abbas, Ştiyye ve kabinedeki bakanlardan yeni hükümet oluşana kadar “geçici hükümet” olarak çalışmalarına devam etmelerini istedi.

REKLAM

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Muhammed Ştiyye’nin sunduğu istifayı kabul etti.

Abbas, Ştiyye ve kabinedeki bakanlardan yeni hükümet oluşana kadar “geçici hükümet” olarak çalışmalarına devam etmelerini istedi.

Ştiyye’nin yerine aday gösterilecek ismin, Filistin Yatırım Fonu (PIF) Başkanı ve Dünya Bankası’nda görev yapan Muhammed Mustafa olması bekleniyor. 2006 yılından bu yana yapılmayan seçimlerin tarihi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kabine toplantısında istifasını Abbas’a sunan Ştiyye, kararın, Filistin davası ve siyasi rejiminin karşı karşıya kaldığı “eşi benzeri görülmemiş şiddet saldırıları” ve “açlık, zorunlu göç ve zorla göç gibi soykırım suçlarının” gölgesinde alındığını söyledi. Gazze halkı.

İstifa haberi, Gazze’deki çatışmaların durdurulması ve savaştan sonra bölgeyi yönetecek siyasi yapı üzerinde çalışmalara başlanması yönündeki uluslararası çabaların yoğunlaştığı ve ABD’nin Abbas’a “yönetimi değiştirmesi” yönündeki baskının arttığı bir dönemde geldi.

İştiyye’nin ayrılışı aynı zamanda Abbas’ın liderlik iddiasını sürdürme kararlılığının altını çizen “sembolik bir değişim” olarak da yorumlanıyor.

Filistin Yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarında sınırlı hükümete sahip ancak 2007’de Gazze’de gücünü Hamas’a kaptırdı.

Her ne kadar kamuoyu yoklamaları yönetimin Filistinliler arasında pek sevilmediğini gösterse de, uluslararası toplum tarafından genel olarak tanınan tek liderlik organı olmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking