Salı, Ekim 22

AB çalışanları İsrail’in Gazze’ye yönelik kanlı saldırılarının birinci yıldönümünde protesto düzenledi

Avrupa Komisyonu dışında toplanan yaklaşık 100 personel, “Barış ve adalet için AB personeli” yazılı pankartlar taşıdı.

İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarına odaklanan protestoda AB çalışanları, 2024 yılında İsrail’in çoğunlukla okullara yönelik saldırılarında öldürülen çocuk, kadın ve sivillerin sayısına ilişkin bilgileri açık pankartlarda paylaştı.

AB çalışanları, taleplerinin Gazze’de derhal ve kalıcı ateşkes sağlanması, tüm mahkumların serbest bırakılması, tüm suçların ve hak ihlallerinin kınanması, Üye Devletlerin İsrail ile silah ticaretinin durdurulması, AB-İsrail Ortaklık Anlaşması’nın iptali ve İsrail ile İsrail arasındaki silah ticaretinin durdurulması olduğunu söyledi. Uluslararası Adalet Divanı kararlarının uygulanması için ayın ikinci perşembe günü protesto düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Protestoya konuk olarak davet edilen İsrailli aktivist ve Filistin destekçisi Eitan Bronstein Aparicio, İsrail’in 1982’deki Sabra ve Şatila katliamlarından başlayarak zamanla soykırımcı bir devlete dönüştüğünü söyledi.

AB çalışanları daha önce bir araya gelerek geniş çaplı protestolar düzenlemiş, bunlardan birinde uluslararası hukukun, AB anlaşmalarının ve BM Soykırım Sözleşmesinin “ölü” olduğunu iddia ederek sembolik bir cenaze töreni düzenlemişlerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber