Salı, Ekim 22

Kripto para yatırımcısı 3 günde 9 milyon dolar kâr elde etti

Bir kripto para tüccarı, ilk altcoin yatırımından 9 milyon doların üzerinde kar elde ederek memecoinlerin potansiyelini gösterdi.

Tüccar, 17 Ekim’de başlatılan küçük çaplı bir memecoin olan Solana merkezli Numogram (GNON) tokenine yaptığı yatırımdan 3.000 kat getiri elde etti.

Zincir içi veri takipçisi Lookonchain, milyoner yatırımcıyı 20 Ekim tarihli bir X gönderisinde tespit etti:

“Bu adam 3.000 doları yalnızca 3 günde 9 milyon dolara çevirdi, 3.000 kat getiri! 3 portföyde 56 milyon dolar değerinde GNON satın almak için yalnızca 3.000 dolar harcadı ve bunun küçük bir kısmını sattı.”

GNON tüccarı, dört cüzdan. Kaynak Lookonchain

Doğal bir avantajı olmamasına rağmen memecoinler, aşırı değişkenlik sayesinde birçok yeni milyoner yarattı. Mayıs ayında deneyimli bir Pepe (PEPE) tüccarı, kurbağa temalı memecoinlerin fiyat yükselişinden yararlanarak 3.000 doları bir ayda 46 milyon dolara çıkardı.

GNON memecoin, Moonshot’ta listelendikten sonra bir günde %230 arttı

GNON memecoin’in gerçek hayatta kullanımı olmasa da bir günde %200’ün üzerinde iyileşmeyi başardı.

19 Ekim’de GNON tokeni Solana (SOL) fiyatına göre %233’ten fazla arttı. GeckoTerminal verilerine göre memecoin son 24 saatte %10’dan fazla artış gösterdi.

GNON/SOL, 4 saatlik grafik. Kaynak GeckoTerminal

Token, 19 Ekim’de Moonshot memecoin ticaret platformunda listelendikten sonra ivme kazanmaya başladı. Platform, bir sonraki büyük meme tokenını arayan acemi perakende yatırımcılar arasında giderek daha popüler hale geliyor.

Ancak GNON’un yükselişi kısa ömürlü olabilir çünkü hiçbir temel kalkınma katalizörü uzun vadeli fiyat artışını destekleyemez. Diğer büyük memecoinler gibi, GNON’un rallisi de tamamen sosyal medya trendleri ve spekülasyonlar tarafından yönlendiriliyor.

Memecoinler “hayal kırıklığına uğramış bir neslin belirtisi”

Bybit borsasının finansal ürünler başkanı Hao Yang’a göre memecoinlerin son zamanlardaki başarısı, genç nesillerin, ilk eleştirilerden sonra popüler bir müzik hareketi haline gelen punk müzik türü konusunda hayal kırıklığına uğramasının bir sonucu.

Yang Cointelegraph’a şunları söyledi:

“Memecoin’in başarısı, punk rock gibi ebeveynlerine sunulan fırsatların ortadan kaybolduğunu gören genç yatırımcıların hayal kırıklığının bir belirtisi olarak görülebilir.”

Yang ayrıca memecoin’lerin milyarlarca dolar değerlerine ulaşmasının finansal sistemin saçmalığını gösterdiğini de sözlerine ekledi:

“Bu yaratıcılar, token basıp milyar dolarlık değerlemeler için bunları kullanarak mevcut sistemin saçmalığını gösteriyor.”

Solana memecoin çılgınlığı SOL fiyatı üzerinde olumlu bir etki yaratabilir; bazı piyasa trader’ları memecoin’lere olan talebin devam etmesi nedeniyle fiyatın 180 dolara yükseleceğini tahmin ediyor.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber